Μια Φώτο μια Ιστορία

Μπαρτσελόνα – Νάπολι: Ήταν κάποτε δύο ομάδες που έπαιζαν στο Champions League και είχαν Μέσι - Μανωλά! (video)

Μπαρτσελόνα – Νάπολι: Ήταν κάποτε δύο ομάδες που έπαιζαν στο Champions League και είχαν Μέσι - Μανωλά! (video)

8 Αυγούστου 2020: Η Μπαρτσελόνα νικάει 3-1 τη Νάπολι του Κώστα Μανωλά με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει μια γκολάρα και να κερδίζει το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λουίς Σουάρες, στέλνοντας τους «μπλαουγκράνα» στα προημιτελικά του Champions League.

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή

17 Φλεβάρη του 2022, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο Καμπ Νόου τη Νάπολι όμως τίποτα δεν είναι ίδιο με την τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων στην Καταλονία στις 8 Αυγούστου του 2020.

Δύο χρόνια πίσω οι «μπλαουγκράνα» πανηγύριζαν μια σπουδαία νίκη αλλά και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Ένας «εξωγήινος» Μέσι έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τους Ιταλούς με το στόμα ανοιχτό.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μέτρησε ένα γκολ με τρομερό σόλο, ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα ακυρωμένο τέρμα, ο Λανγκλέ άνοιξε τον δρόμο για τους Καταλανούς και ο Σουάρες σημείωσε το τρίτο γκολ της Μπάρτσα από την άσπρη βούλα. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι του Κώστα Μανωλά, ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ινσίνιε.

Τι άλλαξε όμως δύο χρόνια μετά;

Η αναμέτρηση των δυο ομάδων φιλοξενείται φέτος από άλλη διοργάνωση και συγκεκριμένα αυτή του Europa League. Επιπλέον κανένας παίκτης που σκόραρε ή έβγαλε ασίστ στα τέρματα που πέτυχε η Μπαρτσελόνα (και στις δυο αναμετρήσεις με τη Νάπολι) δεν θα βρίσκεται στον σημερινό αγώνα, ενώ ένας μόλις από αυτούς φοράει ακόμη τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και ας έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια! Συγκεκριμένα ο Λανγκλέ είναι αυτός που βρίσκεται ακόμη στην Μπάρτσα ενώ Μέσι, Σουάρες, Ράκιτιτς (3-1) και Γκριεζμάν, Σεμέδο (1-1) έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο της Καταλονίας.

Σαν… κερασάκι στην τούρτα μπορούμε να θεωρήσουμε την απουσία του Κώστα Μανωλά ο οποίος τον Δεκέμβριο συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Βέβαια ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα βρίσκεται στην Ιταλία, για την ίδια διοργάνωση, αλλά με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» όπου θα αντιμετωπίσει στο Μπέργκαμο την Αταλάντα!  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0