Μια Φώτο μια Ιστορία

Οι... Άγιοι Βαλεντίνοι των γηπέδων: Ερωτευμένοι ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να μην το κρύψουν!

Οι... Άγιοι Βαλεντίνοι των γηπέδων: Ερωτευμένοι ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να μην το κρύψουν!
14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Για πολλούς το ίδιο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός εν γένει, αποτελεί πάθος, ανιδιοτελή αγάπη, ακόμα και μία έκφανση του έρωτα. Με αφορμή τη σημερινή «ημέρα των ερωτευμένων», το BN Sports σας παρουσιάζει τρεις ξεχωριστές ιστορίες ποδοσφαιριστών, που σε κορυφαίες στιγμές της καριέρας τους, αδιαφόρησαν για τα φώτα, τις κάμερες και τα εκατομμύρια μάτια που ήταν καρφωμένα πάνω τους...

Γράφει ο Έκτορας Σταυρόπουλος

Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα που κάθε χρόνο γιορτάζουν οι ερωτευμένοι προς τιμήν του περίφημου Αγίου Βαλεντίνου. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως εμπορική εορτή, χρησιμοποιώντας την καθιερωμένη πλέον έκφραση: «οι ερωτευμένοι δεν χρειάζονται γιορτή, αφού γιορτάζουν κάθε μέρα»... Κάπως έτσι μπορεί να σκέφτηκαν και ορισμένοι θιασώτες της στρογγυλής θεάς, που δρώντας αυθόρμητα αφιέρωσαν τα ποδοσφαιρικά τους επιτεύγματα στο ταίρι τους. Πράξεις αγάπης, αυθορμητισμού, χωρίς δεύτερες σκέψεις και ρηχούς περιορισμούς. Γιατί ο έρωτας υπερνικά κάθε είδους προκαταλήψεις και στερεότυπα, ακόμα και μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα...

Πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του Γιανίκ Καράσκο, του Βέλγου εξτρέμ της Ατλέτικο Μαδρίτης, που το 2016 στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε μια κίνηση που άφησε με... ανοιχτό το στόμα τα εκατομμύρια των ποδοσφαιρόφιλων που παρακολουθούσαν την μεγάλη αναμέτρηση. Οι Ροχιμπλάνκος έχαναν με 1-0 από τη «μισητή» συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης, με γκολ του Σέρχιο Ράμος από το 15’.

Το παιχνίδι είχε φτάσει στο 79’, όταν ο Καράσκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτια, ισοφαρίζοντας για την αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, κρατώντας τη ζωντανή στη διεκδίκηση της «κούπας με τα μεγάλα αυτιά». Τότε ήταν που ο... βιρτουόζος της ζωής Βέλγος, απέδειξε πόσο δεν το ένοιαζε τίποτα, θέλοντας να μοιραστεί την χαρά του, αφιερώνοντας το γκολ στην αγαπημένη του. Σε έναν πανηγυρισμό που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην ιστορία, έτρεξε προς την κερκίδα, και έδωσε ένα παθιασμένο φιλί στην «καλή του» Νοέμι Απάρ. Ένα φοβερό στιγμιότυπο, με τους δύο νέους να δίνουν την εντύπωση πως για λίγα δευτερόλεπτα βρίσκονταν μόνοι τους σε αυτό τον κόσμο...

Χαρακτηριστική και αξέχαστη στιγμή, η... συζυγική συνέντευξη του θρυλικού πορτιέρο Ίκερ Κασίγιας, στην εκλεκτή της καρδιάς του, Σάρα Καρμπονέρο. Η «χρυσή φουρνιά» της Ισπανίας είχε μόλις κατακτήσει το Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη Νότιο Αφρική το 2010. Ο Ικέρ Κασίγιας θα έμενε στην… ιστορία για ένα από τα πιο αυθόρμητα και παθιασμένα φιλιά που δόθηκαν ποτέ σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση. Η αμηχανία ήταν από την αρχή της συνέντευξης έκδηλη, με τον «Άγιο Ίκερ» να βρίσκεται σε... αναμμένα κάρβουνα, προσπαθώντας να μείνει σοβαρός και να απαντήσει στις ερωτήσεις της αγαπημένης του.

Μέχρι που κάποια στιγμή, μέσα στην έκσταση της επιτυχίας, δεν άντεξε άλλο την «politically correct» συμπεριφορά... Χωρίς να πει πολλά, ακολούθησε αυτό που του έλεγε η καρδιά του, έπιασε και φίλησε τη γυναίκα του, με όλο τον πλανήτη να τους παρακολουθεί καθηλωμένος. Η Σάρα έχει δηλώσει μετέπειτα πως: «Το φιλί του Ίκερ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν το φιλί της ζωής μου». Και πως να μην είναι άλλωστε, με τον «one of a kind» Κασίγιας να κάνει κάτι από αυτά που βλέπουμε... μόνο σε ταινίες.
SAMARAS-KARDOULA.jpg

Μουντιάλ 2014, η Εθνική μας ομάδα παίζει την πρόκριση στους 16 απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της. Με το σκορ στο 1-1, η πρόκριση έμελλε να παιχτεί σε μία «ζαριά», σε μία φάση, την τελευταία. Το ρολόι έδειχνε 90+3’ και η Εθνική ήθελε μόνο τη νίκη για να πετύχει κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά στα χρονικά του ποδοσφαίρου μας. Η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα και ο... πολυμήχανος Έλληνας, Γιώργος Σαμαράς ανέλαβε την εκτέλεση. Με περίσσεια ψυχραιμία, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυά, στέλνοντας μια ολόκληρη χώρα στα ουράνια.

Ο Σαμαράς όμως είχε στο μυαλό του μια πιο... προσωπική αφιέρωση. Έτρεξε προς την κάμερα και σχηματίζοντας με τα χέρια του μια καρδιά, έστειλε μήνυμα αγάπης σε μια κοπέλα πίσω στην πατρίδα που λογικά τον παρακολουθούσε από τη τηλεόραση. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά εκείνη την εποχή, η... παραλήπτρια της εικονικής καρδιάς, ήταν η διάσημη τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, με την οποία ο μακρυμάλλης επιθετικός της Εθνικής διατηρούσε τότε δεσμό. 


www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0