Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «μπαμ» της Ίντερ με Ρονάλντο: Μια χρηματική – και όχι μόνο – υπέρβαση που τρέλανε το Μιλάνο! (video)

Το «μπαμ» της Ίντερ με Ρονάλντο: Μια χρηματική – και όχι μόνο – υπέρβαση που τρέλανε το Μιλάνο! (video)

25 Ιουλίου 1997: Η Ίντερ κάνει την χρηματική υπέρβαση, παρουσιάζει το «φαινόμενο» στους φιλάθλους και το Μιλάνο βάφεται μπλε-μαύρο με μια ξεχωριστή ιστορία να ξεκινάει!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Καλοκαίρι το 1997, το κέντρο του Μιλάνου έχει βαφτεί «νερατζούρι» επειδή ένα αγόρι από τη Βραζιλία με καρό πουκάμισο, σκουλαρίκι στον αριστερό και καπέλο είχε φτάσει στα κεντρικά γραφεία Ίντερ. Ένα τεράστιο χαμόγελο, σχεδόν παιδικό, ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του που σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Ίντερ.

Ο Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα, γνωστός και ως Ρονάλντο, Βραζιλιάνος επιθετικός γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 στο Μπέντο Ριμπέιρο ανακοινώνεται από τον ιταλικό σύλλογο έναντι 25 εκατομμυρίων. Μια καταπληκτική αγορά, που δεν είχε χώρο σε εκείνη την εποχή. Η άφιξη αυτού του παίκτη ήταν ένα πραγματικό γεγονός!

Οι οπαδοί των «νερατζούρι», μετά από μια σειρά ανακοινώσεων και διαψεύσεων, είδαν το είδωλο να υλοποιείται μπροστά στα μάτια τους: στις 20 Ιουνίου ο Ρονάλντο έγινε παίκτης της Ίντερ και από τη Βολιβία, όπου συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα, μιλούσε ήδη ως αρχηγός: «Η αυγή μιας νέας αρχής, μια μεγάλη μέρα για μένα. Έρχομαι να κερδίσω το Scudetto με την Ίντερ!».

Στην ομάδα επικρατούσε ενθουσιασμός και όταν το πρωί της 25ης Ιουλίου ο Ρονάλντο κοίταξε έξω από το μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης, το όνειρο των φιλάθλων έγινε πραγματικότητα. Σύντομα η «Ροναλντομάνια» θα… έσκαγε και δεν υπήρχε παιδί που όταν έβαζε γκολ δεν πανηγύριζε σαν αυτόν.

ronn.jpg

Τα υπόλοιπα είναι μια γνωστή ιστορία: τριάντα τέσσερα γκολ σε σαράντα επτά εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν με την Ίντερ ανάμεσα σε εκθαμβωτικά τρεξίματα, συναρπαστικές ντρίμπλες και αλλαγές ρυθμού ικανές να καταστρέψουν ακόμη και τους καλύτερους σκόρερ στον κόσμο. Με τη φανέλα με το νούμερο δέκα, το «φαινόμενο» κατέκτησε αμέσως ένα Κύπελλο UEFA και λίγο έλειψε να χάσει το Scudetto, που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα για εκείνο το περίφημο ματς στο Τορίνο με τη Γιουβέντους.

Η μεταγραφή του Ρονάλντο από την Μπαρτσελόνα αντιπροσωπεύει αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό χτύπημα της αγοράς της εποχής Μοράτι, που ήταν επίσης πλούσια, τουλάχιστον τα πρώτα 15 χρόνια, από μεγάλες αγορές και τρελές δαπάνες.

Πόσο θα κόστιζε η μεταγραφή του σήμερα;

Βλέποντας κανείς τα στοιχεία που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική αγορά τα τελευταία χρόνια, σκέφτεται συχνά πόσο θα εκτιμούσε σήμερα ένας παίκτης σαν τον Ρονάλντο. Το «φαινόμενο» ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο με διαφορετική ταχύτητα, ανέβασε την ατομική τεχνική σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτή και ήταν σίγουρα ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στην ιστορία.

Είναι πραγματικά δύσκολο να προσπαθήσεις να βάλεις ένα τίμημα σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή αλλά αν ο Νεϊμάρ, ένας εξαιρετικός αλλά όχι πάντα καθοριστικός αθλητής, αποτιμηθεί στα 220 εκατομμύρια ευρώ, τότε ο συμπατριώτης του θα άγγιζε τουλάχιστον 380. Χωρίς αμφιβολία!

ass.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0