Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ μας δίδασκε πώς να σουτάρουμε τρίποντα! (video)

Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ μας δίδασκε πώς να σουτάρουμε τρίποντα! (video)

7 Ιανουαρίου 2003: Ο Κόμπι Μπράιαντ σημειώνει 12 τρίποντα σε ένα παιχνίδι καταγράφοντας ρεκόρ στο ΝΒΑ και δίνοντας το παράδειγμα στους Κλέι Τόμπσον και Στέφεν Κάρι για το πώς να το καταρρίψουν!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Βράδυ Τρίτης 7 Ιανουαρίου του 2003. Σουπερ Σόνικς και Λέικερς αναμετρώνται στο Λος Άντζελες, με τη νίκη να είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και για τις δύο ομάδες αφού η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τις ίδιες.

Με τα play off της Δυτικής Περιφέρειας να βρίσκονται λίγο μακριά αμφότερες ρίχτηκαν στη μάχη, ωστόσο κανείς δεν περίμενε το τι θα συνέβαινε μετά. Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ βγήκε και έγραψε ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Κόμπι κατέρριψε το ρεκόρ του ΝΒΑ για τα περισσότερα τρίποντα σε παιχνίδι κανονικής διάρκειας, σημειώνοντας 12! Πριν από εκείνον ο Ντένις Σκοτ βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας σκοράρει 11 τρίποντα με την φανέλα των Μάτζικ και στην αναμέτρηση κόντρα στους Χοκς το 1966. Μάλιστα οι δυο τους – τότε – ήταν οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που είχαν σημειώσει περισσότερα από 10 τρίποντα σε ένα παιχνίδι

Το πιο εντυπωσιακό μέρος του τεράστιου άθλου του Μπράιαντ είναι το πόσο αποτελεσματικά σούταρε πίσω από τη γραμμή των 3 πόντων. Συγκεκριμένα ο Κόμπι ευστόχησε στις 12 από τις 18 προσπάθειές του για τρίποντα, ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι αυτές δεν είναι καν οι περισσότερες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Κόμπι ολοκλήρωσε τη βραδιά του με 45 πόντους και οι Λέικερς κέρδισαν εύκολα τους Σουπερ Σόνικς με 119-98. Φυσικά το ρεκόρ αυτό μελλοντικά είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία, αφού έβαλε τις βάσεις στους πιο σύγχρονους μπασκετμπολίστες να προσπαθήσουν να το καταρρίψουν. Γεγονός που πράγματι συνέβη!

Χρειάστηκαν να περάσουν 13 χρόνια προκειμένου κάποιος να καταφέρει όντως να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό – ορόσημο, καθώς ήδη ο Ντόνιελ Μάρσαλ είχε μπορέσει να το ισοφαρίσει το 2005, και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Στέφεν Κάρι.

Προερχόμενος από τη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του για τον MVP και έχοντας εννέα μήνες νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του ΝΒΑ με 12 τρίποντα ο σταρ των Γουόριορς έγραψε το όνομά του πάνω από εκείνο του Κόμπι, στη νίκη με 116-106 επί των Πέλικανς στις 7 Νοεμβρίου του 2016, σημειώνοντας 13!

«Είναι ένα πολύ ωραίο ρεκόρ», είπε ο Κάρι μετά το παιχνίδι. «Ξέρω ότι πιθανότατα δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά το να έχεις ένα ρεκόρ τριών πόντων είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να έχεις στο τσεπάκι σου».

Όντως αυτό ήταν κάτι έγινε πραγματικότητα. Δύο χρόνια αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου του 2018, ο συμπαίκτης του Κλέι Τόμπσον μπόρεσε να καταρρίψει εκ νέου το ρεκόρ.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Μπουλς στο Σικάγο (149-124) ο έτερος των «Splash Brothers» σημείωσε 14 τρίποντα, κατέχοντας το ρεκόρ μέχρι και σήμερα! «Ήξερα ότι επρόκειτο για μια μεγάλη βραδιά για μένα», είπε ο Τόμπσον. «Απλώς το ήξερα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0