Μια Φώτο μια Ιστορία

Ιβάν «Μπαμ Μπαμ» Ζαμοράνο: Ο έρωτας για το Νο9 τον οδήγησε στο Νο1+8 για χάρη του Ρονάλντο! (video)

Ιβάν «Μπαμ Μπαμ» Ζαμοράνο: Ο έρωτας για το Νο9 τον οδήγησε στο Νο1+8 για χάρη του Ρονάλντο! (video)
Σεζόν 1998-1999: Όταν ο ΡομπέρτοΜπάτζιο εντάχθηκε στην Ίντερ, ο Ρονάλντο του έδωσε τον αριθμό 10 και πήρε τον αριθμό 9 του Ζαμοράνο. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Χιλιανό καθώς ήταν τόσο πολύ κολλημένος με τον αγαπημένο του αριθμό. 

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή 

Ο Ιβάν Ζαμοράνο είναι ο τρίτος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στη Χιλή. Κέρδισε τρόπαια τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την Ίντερ και ήταν βασικό μέλος της μοναδικής ομάδας της Cobresal που διεκδίκησε τον τίτλο του CopaChile. Όμως τα τρόπαια που σήκωσε και τα γκολ που σημείωσε λένε μόνο τη μισή ιστορία. Για να καταλάβεις πραγματικά το μεγαλείο του Ζαμοράνο έπρεπε απλά να τον παρακολουθήσεις να παίζει. Σαράντα ένα γκολ σε 149 παιχνίδια μπορεί να μην ακούγονται σαν το ρεκόρ ενός θρύλου, αλλά αυτός ήταν ένας παίκτης που κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι Interista. Αυτή ήταν μια ιστορία αγάπης, όπως και η ιστορία πίσω από την ιδιαίτερη φανέλα με το χαρακτηριστικό 1+8!

Ο Ζαμοράνο και ο Ρονάλντο ταίριαζαν άψογά μεταξύ τους μέχρι που ο ΡομπέρτοΜπάτζιο υπέγραψε το καλοκαίρι του ’98 και τάραξε τα νερά παίρνοντας τη φανέλα με το Νο. 10 του Βραζιλιάνου, με τον Ρονάλντο να παίρνει το Νο. 9 του Ζαμοράνο. Ο «Μπαμ Μπαμ» όμως είχε μια μάλλον μοναδική λύση σε αυτό το πρόβλημα.  

Είχε παλέψει με επιτυχία για οτιδήποτε άλλο ήθελε στη ζωή του – δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρήκε έναν τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε και αυτή τη φορά. Λοιπόν, κάπως έτσι αποφάσισε να πάρει τη φανέλα με το Νο.18, προσθέτοντας το σύμβολο + ανάμεσα στους δύο αριθμούς. Ήταν άλλωστε ένας άνθρωπος που ήξερε τι σήμαινε και τι χρειαζόταν για να είσαι Νο.9 και λάτρευε τον αριθμό!  

271177784_4793125807408183_4086515428313225935_n_1.png

«Η ιδέα προέκυψε γιατί έπρεπε να δώσω την φανέλα με το ”9” στον καλύτερο του κόσμου. Ο Σάντρο Ματσόλα, μου είπε να επιλέξω ένα νούμερο. Του είπα αν θα μπορούσα να βάλω το + και μου το αρνήθηκε. Μίλησα με τον πρόεδρο ΜάσιμοΜοράτι και αυτός ρώτησε την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.Ο Μοράτι πλήρωνε πρόστιμο σε κάθε αγώνα, αλλά δεν τον ένοιαζε, ήθελε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Έτσι έπαιξα με τον αριθμό 18 με το 1+8 στην πλάτη», δήλωσε κάποτε για το περιστατικό ο Ζαμοράνο.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0