Μια Φώτο μια Ιστορία

Η πρώτη «αστεράτη» βραδιά του Λιονέλ Μέσι με συμπαίκτη τον Χαβίτο! (video)

Η πρώτη «αστεράτη» βραδιά του Λιονέλ Μέσι με συμπαίκτη τον Χαβίτο! (video)
7 Δεκεμβρίου 2004: Ο Λιονέλ Μέσι κάνει το ντεμπούτο στο Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τη βραδιά να έχει «ελληνικό άρωμα»!

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή 

Σήμερα συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League. Ο Φρανκ Ράικαρντ του έδωσε φανέλα βασικού σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην ήττα με 2-0 στην Ουκρανία, σε μια αναμέτρηση που ήταν αδιάφορη για τους «μπλαουγκράνα» καθώς είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».


Ο Μέσι είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Λίγκα στις 16 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς εναντίον της Εσπανιόλ στη νίκη με 1-0, αλλά στην Ουκρανία έπαιξε τον πέμπτο του αγώνα για την πρώτη ομάδα.

Ο 17 χρόνος τότε Αργεντινός ξεκίνησε με τη φανέλα με το Νο 30 και πήρε μόλις 5/10 από τον ανταποκριτή του Sport στο παιχνίδι.

Η UEFA ανέβασε σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της, όπου διακρίνεται στην καθιερωμένη είσοδο των ομάδων και ο Χαβίτο. Ο Ισπανός που αποκτήθηκε από τον Άρη και είχε εντυπωσιάσει, ενώ αγωνίστηκε στη συνέχεια για λίγα ματς στον Ολυμπιακό, ήταν συμπαίκτης σε εκείνο το ματς με τον Μέσι, στο ντεμπούτο του Αργεντινού άσου. 

xavito.jpg

Αυτή η αναμέτρηση όμως ήταν μονάχα η προθέρμανση για τον Μέσι και αυτό που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε κανείς. Με τον σύλλογο της Καταλονίας ο Λίο είχε 150 συμμετοχές στο Champions League, σκόραρε 120 γκολ, ενώ μέτρησε και 54 ασίστ. Αγωνίστηκε 17 σεζόν με την φανέλα της Μπάρτσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2004 ως το 2021 και η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν το 2011-2012 όπου βρήκε δίχτυα 14 φορές!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0