Μια Φώτο μια Ιστορία

Η Άρσεναλ δεν θα ξεχάσει τον Ρέι Κένεντι που της χάρισε το ιστορικό νταμπλ το 1971!

Η Άρσεναλ δεν θα ξεχάσει τον Ρέι Κένεντι που της χάρισε το ιστορικό νταμπλ το 1971!

3 Μαΐου 1971: H Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Τότεναμ μακριά από το σπίτι της και θέλει τη νίκη, προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ο Κένεντι σκοράρει, οι Λονδρέζοι επικρατούν και λίγες ημέρες μετά κατακτούν το 2ο νταμπλ αγγλικής ομάδας στον 20ο αιώνα, μετά την «μισητή» αντίπαλό τους!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Βρισκόμαστε μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος και η Άρσεναλ ψάχνει μόνο τη νίκη προκειμένου να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια, μετά από 18 χρόνια. Αντιμετωπίζει την Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και η ισοπαλία δεν της είναι αρκετή. Η Λιντς βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά της και οι «κανονιέρηδες» θέλουν επικράτηση με... μισό μηδέν, για να επιστρέψουν στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Απεναντίας, η Τότεναμ βρίσκεται στην 3η θέση, διώκεται από τη Γουλβς και τη Λίβερπουλ, αλλά ουδείς στις τάξεις της φαίνεται πως ενδιαφέρεται για την βαθμολογική κατάταξη. Ποιος είναι ο στόχος; Να μην ηττηθεί από την Άρσεναλ και να είναι αυτή που θα στερήσει τον τίτλο στο White Hart Lane από το σύνολο του Μπέρτι Μι.

Ο αρχηγός της Τότεναμ, Άλαν Μούλερι, είχε δηλώσει άλλωστε πριν από την αναμέτρηση: «Η Άρσεναλ έχει τόσες πιθανότητες να πάρει τον τίτλο κερδίζοντας εμάς, όσες εγώ σε σχέση με τα Crown Jewels. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που θέλουμε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Η εικόνα του ματς φαινόταν πως θα τον επιβεβαιώσει. Το 0-0 παρέμενε, οι φιλοξενούμενοι... ίδρωναν και το πολυπόθητο γκολ καθυστερούσε! Ήρθε όμως. Και ήταν ο Άρμστρονγκ που έκανε μία εξαιρετική σέντρα στα τελευταία λεπτά, με τον Κένεντι να πηδάει και να κάνει το... μισό Λονδίνο να πανηγυρίσει.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Άρσεναλ να κατακτά το πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια, ενώ μερικές ημέρες αργότερα, κερδίζει για το FA Cup τη Λίβερπουλ με 2-1 στο Wembley και πανηγυρίζει το δεύτερο νταμπλ αγγλικής ομάδας στον 20ο αιώνα. 

Η ιστορία γράφεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Τότεναμ και θα επαναληφθεί την σεζόν 2003-04, οπότε και πάλι στην ίδια έδρα, αλλά πλέον στην εποχή της Premier League, η Άρσεναλ στέφεται πρωταθλήτρια με το 2-2 απέναντι στην μισητή αντίπαλό της.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά ουδείς μπορεί να λησμονήσει το «διπλό» των Λονδρέζων στο White Hart Lane, με χρυσό σκόρερ τον Ρέι Κένεντι. Έναν θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε τα πάντα την δεκαετία 70' και 80' και έφυγε πρόσφατα από την ζωή. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0