Μια Φώτο μια Ιστορία

ΠΑΟΚ - Άρης: Κάποτε είχε και Αρειανούς στην Τούμπα... (video)

ΠΑΟΚ - Άρης: Κάποτε είχε και Αρειανούς στην Τούμπα... (video)
24 Οκτωβρίου του 2004: Το τελευταίο ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη που φιλοξένησε οπαδούς και των δύο ομάδων. 

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή

Ούτε ένα, ούτε δυο… αλλά 17 χρόνια πέρασαν από την 24 Οκτωβρίου του 2004 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε ένα ντέρμπι που δε θυμίζει σε τίποτα όλα όσα επακολούθησαν στην έδρα του. 

Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 2-2. Το σκορ είχε ανοίξει ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι για να ισοφαρίσει ο Σανχούρχο κλέβοντας τη μπάλα από τον Ατματσίδη έπειτα από τραγικό λάθος του τελευταίου. Ο Καρυπίδης με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1 για να ξανά φέρει το ματς στα ίσια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 81′ όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από κεφαλιά του Γόγολου στο δοκάρι. 

Το ματς εκείνο ήταν ιδιαίτερο όχι για το αποτέλεσμα αλλά γιατί ήταν η τελευταία φορά που οπαδοί του Άρη, περίπου 3.000, βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, απέναντι από αυτούς του ΠΑΟΚ ως φιλοξενούμενοι ή αν θέλετε ήταν η τελευταία χρονιά που το classicο της Θεσσαλονίκης λάμβανε χώρα με παρόντες και τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. 

Μεγάλες ήταν οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Ατματζίδη, ιδιαίτερα μετά το ματς. Αιτία φυσικά το ολέθριο λάθος που στοίχισε την ισοφάριση στην ομάδα του. 

Ξέσπασμα και πανηγύρι, ειδικά όπως ήρθε στο τέλος, για τους παίκτες του Άρη που έτρεξαν προς τους φιλάθλους για να πανηγυρίσουν μαζί τους. 

261826992_600674494511510_4454189092744783004_n.jpg

Πριν το ματς, στις τάξεις του ΠΑΟΚ είχε διαμορφωθεί μια σιγουριά για άνετη νίκη που δεν επιβεβαιώθηκε στο χορτάρι, ενώ στα ραδιόφωνα και στα στέκια της πόλης ξεχείλιζε η αισιοδοξία των Παοκτσήδων που τελικώς περιορίστηκαν στο ένα πόντο… 

Παρότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια δεν επιτράπηκε ποτέ ξανά να φιλοξενηθούν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας... Ο φανατισμός υπήρχε πάντα και από τις δύο πλευρές όμως σύντομα τα πράγματα ξέφυγαν και αυτό αποδεικνύεται από τα ευρήματα που συχνά βρίσκει η Αστυνομία στους συνδέσμους των οπαδών... και από το να θρηνήσουμε θύματα αποφασίστηκε να μην δοθούν ξανά εισιτήρια.  

Οι τελευταίοι παίκτες που έπαιξαν μπροστά σε οπαδούς και των δύο ομάδων ήταν οι: 

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Καρυπίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Κούτσης (Μάρκος 60′), Χάγκαν, Γιασεμή, Σαλπιγγίδης (Σκαρμούτσος 76′) 

Άρης: Λυμπερόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας (Παπαδόπουλος 76′), Καλλιμάνης, Νάιντος, Πασσιαλής, Χρυσάφης, Μαρτίνεζ (Μουράφκσι 73′), Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Λαζανάς (Γκίτσης 90′) 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0