Μια Φώτο μια Ιστορία

Ρινάτ Ντασάεφ: Ο οκτώ φορές κορυφαίος τερματοφύλακας δοξάστηκε για τελευταία φορά! (video)

Ρινάτ Ντασάεφ: Ο οκτώ φορές κορυφαίος τερματοφύλακας δοξάστηκε για τελευταία φορά! (video)

Νοέμβριος 1988: Ο Σοβιετικός, Ρινάτ Ντασάεφ, ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ που πέρασε ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα θα βραβευτεί για όγδοη συνεχόμενη -και τελευταία- φορά στην καριέρα του ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Σοβιετικός γκολκίπερ, αγωνιζόμενος για παραπάνω από μια δεκαετία (1977-1988) στην Σπάρτακ Μόσχας κατέκτησε οκτώ φορές τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της χρονιάς από το 1980 έως το 1988, όπου και έφυγε από την Μόσχα για να ταξιδέψει έως της Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη Σεβίλλη για να αγωνιστεί εκεί για 3 ακόμη χρόνια.

Την τελευταία χρονιά του στην Σπαρτάκ λοιπόν, ο Ντασάεφ, αγωνίστηκε 31 φορές, δέχτηκε 31 γκολ, ενώ 11 φορές κράτησε την εστία του ανέπαφη.
0_9.jpg

Με την φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης, ο Ρινάτ, μέτρησε 91 συμμετοχές. Η περίοδος που έκανε αυτές τις συμμετοχές κατά κύριο λόγο ήταν τη δεκαετία του 80’. Παραβρέθηκε στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία, του 1986 στο Μεξικό και του 1990 στην Ιταλία! Η καλύτερη πορεία με την εθνική του ομάδα όμως ήταν το 1988 στο Euro της Δυτικής Γερμανίας. Εκεί, ο Ντασάεφ δέχτηκε 2 γκολ στην φάση των ομίλων, το ένα ήταν από την Αγγλία και το άλλο από την Ιρλανδία. Η ομάδα των Σοβιετικών έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και για κακή της τύχη συνάντησε την Ολλανδία του Μάρκο Φαν Μπάστεν και του Ρουντ Χούλιτ οι οποίοι με δυο προσωπικά τους γκολ, τους ισοπέδωσαν και κατέκτησαν τον τίτλο.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0