Μια Φώτο μια Ιστορία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι: Το μαγικό γκολ του Ρούνεϊ πριν την αρχή της «γαλάζιας» αυτοκρατορίας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι: Το μαγικό γκολ του Ρούνεϊ πριν την αρχή της «γαλάζιας» αυτοκρατορίας

12 Φεβρουαρίου 2011: Ο Γουέιν Ρούνεϊ πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ στην Premier League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και λίγοι θα περίμεναν, πως θα αποτελούσε και το τελευταίο πριν την «αυτοκρατορία» των Γαλάζιων.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Τα τελευταία χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι έχει χτίσει ένα εξαιρετικό όνομα στην Αγγλία. Η εξέλιξή της μέσα στην 10ετία είναι ραγδαία και έχει καταφέρει να θεωρείται από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Βέβαια, πριν χτίσει αυτή την αυτοκρατορία, το Νησί και η Ευρώπη ζούσαν στην εποχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχαν σαρώσει κάθε τίτλο εντός και εκτός συνόρων. Στις 12 Φλεβάρη του 2011, το ντέρμπι της πόλης μεταξύ των δύο ήταν και… κομβικό για την ιστορία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» φιλοξενούσαν τους «πολίτες» για την 27η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Φέργκιουσον να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Νάνι άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό για να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Νταβίντ Σίλβα στο 65ο λεπτό. Ήταν από τα λίγα ντέρμπι που θα κρινόταν στην λεπτομέρεια, μέχρι να βγάλει ο Γουέιν Ρούνεϊ όλη την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστή. Ο Βρετανός φορ έπιασε ένα απίστευτο «ψαλιδάκι» και στο 78ο λεπτό, νικώντας τον Χαρτ για να βάλει μπροστά στο σκορ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα γκολ που ουσιαστικά, έθεσε εκτός τροχιάς πρωταθλήματος τους «πολίτες». Ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος, όμως κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε. Ένα χρόνο μετά, έρχεται ο διασυρμός με 6-1 (!) και το πρώτο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι. Η αρχή του τέλους για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη σεζόν 2012/13, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανακοινώνει την αποχώρηση μετά από 27 χρόνια στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» και η ομάδα σηκώνει για τελευταία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή.

εικόνα_Viber_2021-11-02_14-52-45-513.jpg

Από τότε, η συμπολίτισσα Σίτι, αρχίζει το «μονοπώλιο» του ενδιαφέροντος καθώς κατακτάει το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να… προσαρμόζεται στον στόχο για έξοδο στην… Ευρώπη. Σήμερα, οι δύο τους κοντραρίζονταν για 116η φορά στην ιστορία τους και τυχαίνει να συμπληρώνονται 41 χρόνια από την πρόσληψη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0