Μια Φώτο μια Ιστορία

Τρέισι ΜακΓκρέιντι: Ο άνθρωπος που κατήργησε τον χρόνο και σημείωσε 13 πόντους σε 33 δευτερόλεπτα! (video)

Τρέισι ΜακΓκρέιντι: Ο άνθρωπος που κατήργησε τον χρόνο και σημείωσε 13 πόντους σε 33 δευτερόλεπτα! (video)
9 Δεκεμβρίου 2004: Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι πετυχαίνει το ακατόρθωτο στον αγώνα των Χιούστον Ρόκετς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και μένει στη μνήμη του κόσμου για τους 13 πόντους που πέτυχε σε μόλις 33 δευτερόλεπτα.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νίκος Τσώτας
 
Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι έχει μείνει ανεξίτηλος στα «βιβλία» του ΝΒΑ για το πλούσιο επιθετικό του ταλέντο και την εκρηκτικότητά του. Πολλοί τον αποκαλούσαν διάδοχο του Μάικλ Τζόρνταν αλλά οι συχνοί τραυματισμοί τον τοποθέτησαν στη λίστα με τα μεγαλύτερα "what if" παικτών στα χρονικά του πρωταθλήματος, καθώς ποτέ δεν έπιασε το πραγματικό του ταβάνι.
 
Μπορεί να μην είδε το όνομά του στο Top 75 των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ αλλά σίγουρα η παράσταση που πρόσφερε στο Toyota Center στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στο παρελθόν και δύσκολα να δούμε μία παρόμοια στο μέλλον.
 
Εκείνο το βράδυ οι «ρουκέτες» φιλοξενούσαν τους Σπερς σε ένα κλασικό ντέρμπι του Τέξας και η παρέα των Τόνι Πάρκερ, Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 76-68 μόλις 44.2" πριν το τέλος της αναμέτρησης. Όμως υπολόγιζαν δίχως τον «Τ-Mac», ο οποίος τους εκτέλεσε με κάθε πιθανό τρόπο.
 
Για την ακρίβεια σε διάστημα 33 δευτερολέπτων ο Hall of Famer πέτυχε ένα τρίποντο και φάουλ και τρία τρίποντα υπό πίεση. Το τελευταίο ήταν και το πιο «γλυκό», καθώς μετά από δικό του κλέψιμο, 8" πριν το τέλος, δεν είδε κανέναν συμπαίκτη του στον αιφνιδιασμό, πατώντας αποφασιστικά από τη γραμμή του τριπόντου και αναλαμβάνοντας προσωπικά αυτή την επική ανατροπή.
 
Οι παίκτες των Σπερς με το άκουσμα της κόρνας είχαν μείνει άφωνοι, δίχως να έχουν συνειδητοποιήσει την «αυτοκτονία» τους και ο ΜακΓκρέιντι χάθηκε στην αγκαλιά των συμπαικτών του. Αυτή ήταν ακόμη μία μέρα στο γραφείο για τον ασταμάτητο "Τ-Mac".


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0