Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Σάρας έβγαλε το «ερυθρόλευκο» κασκόλ και έβαλε μία… καταπράσινη υπογραφή!

Ο Σάρας έβγαλε το «ερυθρόλευκο» κασκόλ και έβαλε μία… καταπράσινη υπογραφή!

25 Σεπτεμβρίου 2007: Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπογράφει συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ως η ακριβότερη μεταγραφή αθλητή στην Ελλάδα, στον απόηχο της κίνησης με το «ερυθρόλευκο» κασκόλ που δεν άργησε να κάνει τον γύρο της Ευρώπης.   

Γράφει η Σταυρούλα Μουστακάτου

Τα δημοσιεύματα στις εγχώριες εφημερίδες… οργίαζαν εβδομάδες επί εβδομάδων για μία επικείμενη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τίτλοι όπως «Κόκκινος ο παιχταράς»… έντυναν καθημερινά τα πρωτοσέλιδα.  

Η 25Η Σεπτεμβρίου, όμως, έγραψε διαφορετικά την ιστορία για τον 31χρονο Λιθουανό που έμελλε να συνοδεύσει το όνομά του με την πιο επιτυχημένη, σύγχρονη πορεία του «αιωνίου» αντιπάλου!  

Η αρχή έγινε αμέσως μετά την αγωνιστική περίοδο του ΝΒΑ, με το συμβόλαιο του Σάρας στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να είναι ακόμη σε ισχύ. Η επιθυμία του παίκτη να αναζητήσει έναν ακόμη σταθμό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν πτόησε τους Ευρωπαίουςμνηστήρες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.  

Ανάμεσά τους, οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και έδωσαν το έναυσμα για το «χάος» που ακολούθησε. Εν μέσω διαπραγματεύσεων ο Γιασικεβίτσιους βρέθηκε στην Ελλάδα με χρώματα… λιθουανικά, για να συμμετάσχει με την Εθνική του στο τουρνουά «Ακρόπολις».  

Κατά την άφιξή της ομάδας ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού τον πλησίασε και πέρασε στον λαιμό του ένα «ερυθρόλευκο» κασκόλ. Κίνηση που δυσαρέστησε τον διεθνή γκαρντ και προκάλεσε την αντίδρασή του, βγάζοντάς το αμέσως από πάνω του.  

Το «πράσινο» ενδιαφέρον γεννήθηκε και πήρε σάρκα και οστά λειτουργώντας αθόρυβα και μεθοδικά. Στην εξίσωση μπήκε η παρέμβαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που φέρεται να συνομίλησε με τον παίκτη με σκοπό να του παρουσιάσει το πλάνο του και να τον πείσει να έρθει στον Παναθηναϊκό.  

«Αποστολή» που ολοκλήρωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος την προηγουμένη των ημιτελικών  του Ευρωμπάσκετ, βρισκόμενος στη Μαδρίτη. Ένα προσύμφωνο υπογράφτηκε και άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» παρέμεναν σιωπηλοί βλέποντας τον Τύπο να εμφανίζει τον έμπειρο άσσο ως δεδομένη προσθήκη του Ολυμπιακού.  

Η «βόμβα» του καλοκαιριού εξερράγη… Παναθηναϊκός και Γιασικεβίτσιους ήρθαν σε συμφωνία έναντι 5,5 εκατομμυρίων ως ετήσια απολαβή. Ήταν πλέον έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν μαζί. Όπερ και εγένετο!  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0