Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο μύθος του Τζόρνταν ξεκίνησε να χτίζεται με ένα νικητήριο καλάθι σε τελικό

Ο μύθος του Τζόρνταν ξεκίνησε να χτίζεται με ένα νικητήριο καλάθι σε τελικό
29 Μαρτίου 1982: Η αρχή μιας τεράστιας καριέρας θα μπορούσε να είναι το βράδυ που ο Μάικλ Τζόρνταν ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο σουτ στον αγώνα, ενώ το σκορ ήταν 62-61 και η μπάλα «ζεμάταγε».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η πρώτη χρονιά Μάικλ Τζόρνταν στο NCAA, συνοδεύτηκε από τον τελικό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με το νικητήριο σουτ που πέτυχε ο ίδιος.

Το φαντασμαγορικό ξεκίνημα του Μάικλ Τζόρνταν έδινε σημάδια, στο NCAA, προμήνυε έναν πολλά υποσχόμενο μπασκετμπολίστα. Το θάρρος ενός 19χρονου έφηβου να αναλαμβάνει την τελευταία εκτέλεση και δη στον τελικό του πρωταθλήματος είναι ένα προσόν που λίγοι κατέχουν. Όταν οι παλμοί βρίσκονται στα ύψη και το άγχος… κόβει την ανάσα, είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε όλο το πακέτο για να το κάνει όμως, ακόμα και σαν πρωτοετής δεν… έβλεπε κανέναν. Η οδηγία του προπονητή ήταν η μπάλα να καταλήξει εντός της «ρακέτας» ή στον Μάικλ για να εκτελέσει. Τα λόγια του έγιναν πράξη.

Με 32 δευτερόλεπτα για τη λήξη, η ρακέτα ήταν «κλειδωμένη» από την αντίπαλη άμυνα και ο Μάικλ Τζόρνταν βρισκόταν ακροβολισμένος στην άκρη του γηπέδου χωρίς κάποιον αμυντικό να βρίσκεται «επάνω» του. Στα 17 δευτερόλεπτα, ο Μάικλ Τζόρνταν, παραλαμβάνει την μπάλα και χωρίς δεύτερη σκέψη σουτάρει, σκοράρει και δίνει προβάδισμα ενός πόντου για τη Νόρθ Καρολάινα. Οι αντίπαλοι έκαναν αβίαστο λάθος στην τελευταία τους επίθεση και έτσι η Νόρθ Καρολάινα κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της, αλλά ταυτόχρονα ήταν και η αρχή της καριέρας ενός ανθρώπου που θα πήγαινε στο ΝΒΑ να… κεντήσει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο μπάσκετ! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0