Μια Φώτο μια Ιστορία

Παναγιώτης Γιαννάκης: Το πρώτο βήμα του «δράκου» στον δρόμο των... 5.301 γαλανόλευκων πόντων!

Παναγιώτης Γιαννάκης: Το πρώτο βήμα του «δράκου» στον δρόμο των... 5.301 γαλανόλευκων πόντων!

12 Σεπτεμβρίου 1976: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης καταγράφει την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα Ανδρών και γράφει την εισαγωγή μιας γλυκιάς μπασκετικής μελωδίας.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Το ξεκίνημα μιας ξεχωριστής πορείας καταγράφτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1976, την ημέρα κατά την οποία ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα. Η κλήση στην Εθνική Παίδων και μετέπειτα Εφήβων, ήταν μόνο τα πρώτα βήματα της γαλανόλευκης διαδρομής.

Έχοντας ήδη κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο του Eurobasket της Αθήνας στην κατηγορία των Παίδων, ο Γιαννάκης σε ηλικία 17 ετών έγινε… άνδρας και ρίχτηκε στην μάχη! Η αναμέτρηση κατά την οποία φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο ήταν κόντρα στην Τσεχοσλοβακία και στο πλαίσιο του τουρνουά «Δημήτρια», στη Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική πανηγύρισε τη νίκη με 82-71 με τον «δράκο» να μην σημειώνει κάποιον πόντο στα λίγα λεπτά συμμετοχής του, γεγονός που – όπως απέδειξε μετέπειτα η ιστορία – δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Αυτό γιατί από εκείνη την ημέρα μέχρι και τις 2 Αυγούστου του 1996, όταν δηλαδή κρέμασε για πάντα την γαλανόλευκη φανέλα μέτρησε συνολικά σε 351 συμμετοχές, 5.301 πόντους!

Για την ιστορία στο ντεμπούτο του Γιαννάκη είχαν αγωνιστεί επίσης οι Φωσσές, Κοκολάκης (6π.), Καρατζουλίδης (2π.), Κατσούλης (6π.), Σακελλαρίου (2π.), Κορωναίος (12π.), Αλεξανδρής (2π.), Παπαγεωργίου (32π.), Γιαννουζάκος (12π.), Γιατζόγλου (6π.), Μίσσας (2π.).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0