Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Το σβήσιμο της φλόγας που σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής στον ελληνικό αθλητισμό… που δεν ήταν καλύτερη!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Το σβήσιμο της φλόγας που σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής στον ελληνικό αθλητισμό… που δεν ήταν καλύτερη!

29 Αυγούστου 2004: Η εντυπωσιακή Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, γράφοντας τους τίτλους τέλους ενός αξεπέραστου μομέντουμ για την Ελλάδα.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Ελλάδα και η Αθήνα στην ιστορία της αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, οι οποίοι διεξήχθησαν στις τότε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ολόκληρη η χώρα ήταν γεμάτη από υπερηφάνεια τόσο με τη διοργάνωση των Αγώνων, όσο και με την έκβασή τους. Συνολικά η «γαλανόλευκη» κατέκτησε 16 μετάλλια εκ των οποίων έξι ήταν χρυσά, άλλα τόσα αργυρά και τέσσερα χάλκινα.

Η Τελετή Λήξης, όπου έδωσαν το «παρών» περίπου 70.000 άτομα, σφράγισε μια χρονιά γεμάτη από αθλητική ηδονή, αναλογιζόμενοι φυσικά και τον θρίαμβο της κατάκτησης του EURO έναν μήνα νωρίτερα. Με λίγα λόγια η Ελλάδα βρισκόταν στην κορυφή ενός αθλητικού πανθέου, με το μέλλον να φαντάζει μόνο λαμπρό!

Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά, στην Ελλάδα των μνημονίων, ο εγχώριος αθλητισμός σίγουρα δεν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Η «ευγενής άμιλα» έχει αντικατασταθεί από τον τοξικό ανταγωνισμό, τα χρήματα έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο και γενικότερα η μαγεία του αγνού αθλητισμού φαντάζει κάτι ουτοπικό.  Παράλληλα, τα δικαιώματα των αθλητών που ανήκουν στον κόσμο πιο «μικρών» αθλημάτων έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, με το κράτος να μην τους δίνει καν τον τίτλο του επαγγελματία.

Συνεπώς εικόνες όπως το σβήσιμο της ολυμπιακής φλόγας το 2004, αποπνέουν συναισθήματα που σίγουρα λησμονούνται και αν δεν βαδίσουμε σε διαφορετικό μονοπάτι, δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0