Μια Φώτο μια Ιστορία

Αντρές Ινιέστα - Πεπ Γκουαρντιόλα: Μία χειραψία που ήταν γραφτό να... ορίσει το μέλλον!

Αντρές Ινιέστα - Πεπ Γκουαρντιόλα: Μία χειραψία που ήταν γραφτό να... ορίσει το μέλλον!

22 Ιουλίου 1999: O Πεπ Γκουαρντιόλα παρακολουθεί το εφηβικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ροσάριο για το Nike Premier Cup και στη συνέχεια δίνει το τρόπαιο στον αρχηγό, Αντρές Ινιέστα, προδιαγράφοντας το μέλλον με μία… χειραψία!

Γράφει η Σταυρούλα Μουστακάτου

Ο τελικός του Nike Premier Cup βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη το βράδυ της 22ης Ιουλίου 1999.Ένας πιτσιρικάς που λίγο νωρίτερα είχε μοιράσει την ασίστ για το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ροσάριο, τρέχει και πανηγυρίζει έξαλλα…

Ο 15χρονος- τότε- Αντρές Ινιέστα, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τους «μπλαουγκράνα», σκοράρει και χαρίζει ένα τρόπαιο στην ομάδα του. Από την κερκίδα παρακολουθούσαν οι Τσάβι και Πεπ Γκουαρντιόλα. Αμφότεροι αγωνίζονταν με την ανδρική ομάδα και μπροστά στο θέαμα του Ινιέστα στο χορτάρι έμεναν άναυδοι.

Η ώρα της απονομής είχε φτάσει και ο νεαρός Αντρές πλησίαζε περιχαρής τον Γκουαρντιόλα για να παραλάβει το Κύπελλο και το μετάλλιό του.

Μία χειραψία βγαλμένη από το… μέλλον!

Εννέα χρόνια αργότερα θα σμίξουν ξανά… Αυτή τη φορά ο Πεπ θα καθοδηγεί από την άκρη του πάγκου και θα θέτει την αφετηρία για μία «χρυσή εποχή» τετραετίας στην Μπαρτσελόνα (2008-2012).

p065jycj.jpg

Οι δυο τους θα πανηγυρίσουν πολλές κατακτήσεις μαζί (με 14 τίτλους συνολικά). Θα γνωρίσουν την αποθέωση και θα γίνουν «σταθμοί» στον θρίαμβο του 2009 όταν όλος ο πλανήτης υποκλίθηκε στην… ευφυία!

Άλλωστε, οι τίτλοι του Champions League, του Ισπανικού Πρωταθλήματος, του Copa del Rey, αλλά και εκείνοι των UEFA Super Cup, Super Cup Ισπανίας και FIFA World Cup έρχονται να συνθέσουν το ιδανικό παραμύθι που «έγραψε» το τέλος του το 2012 με την αποχώρηση του Γκουαρντιόλα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2018, ο Ισπανός τεχνικός ευχαριστούσε τον Ινιέστα που τον έκανε να καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι, όταν εκείνος ανακοίνωνε ότι σταματά από τη Μπαρτσελόνα.

Η συνύπαρξή τους αφορούσε τον ιδανικό συνδυασμό ποιότητας και τακτικής. Δύο μέσοι διαφορετικής εποχής, gentlemen με ποδοσφαιρικό «θράσος» , δούλεψαν για όσα η Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα κρατά ως παρακαταθήκη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0