Πρόσωπα

Σκοράρει ο Πούλισικ; Κερδίζουν οι ΗΠΑ! (video)

Σκοράρει ο Πούλισικ; Κερδίζουν οι ΗΠΑ! (video)

Το γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ αποδείχθηκε καθοριστικό στο ματς απέναντι στο Ιράν. Χάρη σε αυτό οι ΗΠΑ επικράτησαν με 1-0 και προκρίθηκαν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον 24χρονο Αμερικανό να οδηγεί τη χώρα του στη νίκη, για ένατο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει!

Τα γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις καλό… οιωνό για τις ΗΠΑ! Ένας οιωνός ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης με το Ιράν επιβεβαιώθηκε, καθώς χάρη στο τέρμα του 24χρονου επιθετικού στο 38’, οι Αμερικανοί επικράτησαν του αντιπάλου τους με 1-0 και πήραν το εισιτήριο για τις «16» καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.


Αυτό αποτέλεσε το ένατο συνεχόμενο παιχνίδι που σκοράρει ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και κερδίζει η χώρα του. Στα προηγούμενα οκτώ, είχαν προηγηθεί κατά σειρά οι νίκες απέναντι σε Τρινιντάντ, Τζαμάικα, Κούβα, Βόρεια Ιρλανδία, Μεξικό εις διπλούν, Ονδούρα και Παναμά. Συνολικά σε αυτές τις αναμετρήσεις, κατάφερε να βρει δίχτυα σε 11 περιπτώσεις.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 17 αγώνες, όπου έχει καταφέρει να χριστεί σκόρερ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, έχει υποστεί την ήττα μόλις μία φορά! Αυτό έγινε το 2017, όταν οι ΗΠΑ έχασαν από το Τρινιντάντ με 2-1. Με εξαίρεση τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Πούλισικ μετρά 14 νίκες και δύο ισοπαλίες (Βενεζουέλα, Χιλή), παραμένοντας αήττητος σε 16 παιχνίδια που έχει σκοράρει.

Ο 24χρονος έγινε ακόμα ο πρώτος Αμερικανός από το 2010, που έχει συμμετοχή σε δύο διαδοχικά γκολ των ΗΠΑ σε τελική φάση Μουντιάλ, καταγράφοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Ο τελευταίος που είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο ήταν ο Λάντον Ντόνοβαν στη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής, όπου είχε σημειώσει δύο τέρματα απέναντι στην Αλγερία και τη Γκάνα.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έγινε μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής των ΗΠΑ, που καταγράφει γκολ και ασίστ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχαν προηγηθεί οι Μπρους Μάρεϊ (1990), Κλιντ Μάθις και Τζον Ο’ Μπράιαν (2002), καθώς και ο Τζερμέιν Τζόουνς (2014).

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0