Μουντιάλ 2022

Ιράν – ΗΠΑ 0-1: Ένας Πούλισικ ήταν αρκετός και τώρα… «16»! (video)

Ιράν – ΗΠΑ 0-1: Ένας Πούλισικ ήταν αρκετός και τώρα… «16»! (video)

Οι ΗΠΑ επικράτησε με 1-0 του Ιράν χάρη σε γκολ του Πούλισικ και πήρε δίκαια την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ! Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα του Μπεράλτερ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ιρανούς που είδαν τον Μοχαμάντι να τραυματίζεται πριν το ημίχρονο!

Πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό 1-0 νίκησαν οι ΗΠΑ το Ιράν, στο κομβικό ματς των δύο ομάδων για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι Αμερικανοί χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους κυριάρχησαν στον αγώνα, θα μπορούσαν να τελειώσουν λιγότερο αγχωτικά την υπόθεση πρόκριση αλλά το γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να τους δώσει το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Τραυματίες αποχώρησαν από τον αγώνα ο Μοχαμάντι για το Ιράν και ο σκόρερ Πούλισικ για τους νικητές.

Οι Αμερικανοί από την αρχή του παιχνιδιού έδειξαν μεγαλύτερη θέληση, με τους παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ να τα βρίσκουν σκούρα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους νικητές ήταν στο με τον Πούλισικ να βγάζει κάθετα στον Σάργκεντ, η μπάλα έφτασε στον Γουέα έπειτα από κόντρα αλλά η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπεϊρανβάντ.

Στο 33’ οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν και πάλι με τον Σάργκεντ να κάνει το γύρισμα στον Γουεά εκείνος να δοκιμάζει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, η πίεση των Αμερικανών απέδωσε καρπούς. Ο ΜακΚένι έδωσε ωραία στον Ντέστ, με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στον Πούλισικ, ο οποίος με προβολή στα δίχτυα έκανε το 1-0! Ο σκόρερ μάλιστα συγκρούστηκε κατά την φάση του γκολ με τον Ιρανό τερματοφύλακα και στο ημίχρονο έγινε αλλαγή καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον αγώνα.Στις καθυστερήσες του πρώτου μέρους αποχώρησε και ο Μοχαμάντι επίσης λόγω τραυματισμού.

Στο δεύτερο μέρος, οι ΗΠΑ έδωσαν χώρο στους Ιρανούς ωστόσο εκείνοι δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Στο 50’ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα με τον Γκόντος, να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 65' το Ιράν έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αμπντουλαχί να δίνει στον Γκόντος αλλά εκείνος με πλασέ στην κίνηση δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Οι ΗΠΑ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Μουρ στο 86' αλλά η επιλογή του δεν ήταν ιδανική. Οι Ιρανοί στο τέλος πάλεψαν, όμως ο Πουραλικανζί  δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, το 1-0 υπέρ των Αμερικανών έμεινε, αποτέλεσμα που τους έδωσε και την μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση! 






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Iράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Ραζεϊάν, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί (45+2' Καριμί), Νουρολαχί (71' Νουρολαχί), Εζατολαχί, Χατζισαφί (71' Τζαλαλί), Γκολιζαντέχ (78' Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46' Γκοντός), Ταρεμί

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπεράλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Μακένι (64' Ακόστα), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (82' Ζίμερμαν), Σάρτζεντ (78' Ράιτ), Πούλισικ (46' Άαρονσον)


Η φώτο του αγώνα

Το χρυσό γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ έμελλε να δώσει την πρόκριση στους Αμερικανούς για φορά στην ιστορία τους σε φάση νοκ-άουτ σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

FiwY0kCXkAg1xzO.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης