Football Talk

Super League: Το 60% των φετινών ντέρμπι είχαν ολική ανατροπή! (video)

Super League: Το 60% των φετινών ντέρμπι είχαν ολική ανατροπή! (video)

Η φετινή σεζόν της Super League έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία έως τώρα και ένα από αυτά είναι ότι τα τρία από τα συνολικά πέντε μεγάλα παιχνίδια, είχαν ολική ανατροπή στο σκορ.

Το ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων και «βαδίζει» προς ολοταχώς σε ρυθμούς 8ης αγωνιστικής που εμπεριέχει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (17/10, 20:00) στην έδρα του πρώτου. Μια αρκετά ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο αφού τον Νοέμβριο το πρωτάθλημα θα διακοπεί για πρώτη φορά, ελεώ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Εκτός της περίεργης συνθήκης του Μουντιάλ, η φετινή Super League μοιάζει αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ψάχνει να βρει ακόμα τα…πατήματα του μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας, ο Παναθηναϊκός έπειτα από πολλά χρόνια πραγματοποιεί τόσο ικανοποιητικό ξεκίνημα με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ η ΑΕΚ μετά από σχεδόν 20 χρόνια επέστρεψε στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εντυπωσιακή «Αγιά Σοφία-OPAP Arena».

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μια παράμετρος που κάνει διαφορετικό ή καλύτερα θεαματικό το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι άλλο από την τροπή που έχουν πάρει τα φετινά ντέρμπι, αφού στα τρία από πέντε μεγάλα παιχνίδια έχουν υπάρξει ανατροπές στο σκορ, με τις εναλλαγές των συναισθημάτων να είναι μοναδικές.

Η αρχή έγινε την 4η αγωνιστική στο Αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ στη μεσαία γραμμή, ο Αραούχο διέσχισε μέτρα με την μπάλα, πασάροντας στον Ορμπελίν Πινέδα με τον τελευταίο να εκτελεί τον Μπρινιόλι στο 36’ για το 1-0. Οι «πράσινοι» όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν το σκορ και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά, στο 43’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο διαιτητής Καμπάκοφ είδε πέναλτι στο χέρι του Εχσάν Χατζισαφί με τον Αϊτόρ να φέρνει το παιχνίδι σε ισορροπία. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βούλγαρος ρέφερι έδειξε ξανά την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα, με τον Σπόραρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 2-1 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία... φλεγόμενη Λεωφόρο.


 

Συνέχεια είχε η 5η αγωνιστική και η αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αυτό που έψαξαν και σε παιχνίδι μετάβασης Μπιέλ και Χουάνγκ είχαν εξαιρετική συνεργασία και ο Μασούρας αξιοποίησε στο έπακρο τη σκαφτή πάσα του Κορεάτη πλασάροντας τον Κουέστα για το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης ανέβασε την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο και στο 76’ ο  Νταμπό με εκπληκτική 40αρα μπαλιά βρήκε τον Μαντσίντι που είχε πιάσει στον…ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και έχοντας περάσει τον Βατσλίκ που είχε κάνει λανθασμένη έξοδο, πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα με την ψυχολογία με το μέρος του, ο Άρης βρήκε το γκολ της ανατροπής έπειτα από την πάσα ακριβείας του Μάνου Γκαρθία στον Λούις Πάλμα ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Βάτσλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, στο τελευταίο παιχνίδι του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».


Τέλος, την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με απώτερο σκοπό τους τρείς βαθμούς που θα μείωναν την μεταξύ τους διαφορά στον πίνακα της βαθμολογίας. Παρ’ όλα, αυτά κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα παρά το προβάδισμα που πήρε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 18’ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να κλέβει την μπάλα, τον Αουγκούστο να κόβει στα δύο την «πράσινη» άμυνα και τον Ολιβέιρα μόνος απέναντι στον Μπρινιόλι να μην μπορεί να αστοχήσει γράφοντας το 1-0. Το δεύτερο μέρος όμως άνηκε ολοκληρωτικά στον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Αϊτόρ. Συγκεκριμένα, στο 51’ ο Πέρεθ με πάσα ακριβείας πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Αϊτόρ με άψογο κοντρόλ απέφυγε και τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Ισπανός δεν είχε πει την τελευταία του «λέξη» και στο 73’ με εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 2-1 αφού τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί το χτύπημα του Κοτάρσκι στο πρόσωπο του Σπόραρ με τον Αυστριακό Βαϊνμπέργκερ να δίνει την παράβαση έπειτα από υπόδειξη του VAR. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πετυχαίνει μια πολύτιμη νίκη.


Έτσι, τα μοναδικά ντέρμπι χωρίς ανατροπή είναι το Άρης-ΠΑΟΚ που έμεινε στο 0-0 για την 3η αγωνιστική της Super League και ένα ακόμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ, στη νίκη της «Ένωσης» με σκορ 2-0 (09/10).

Ευχή όλων, η φετινή σεζόν να έχει ανάλογη συνέχεια, με θέαμα, εναλλαγές συναισθημάτων και παραγωγή ποιοτικού ποδοσφαίρου που θα ανεβάσει επίπεδο το πρωτάθλημα της χώρας μας που έχει «καταπονηθεί» αρκετά, τα τελευταία χρόνια.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0