Football Talk

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με… ήρωα για τους «ασπρόμαυρους» τον Κοτάρσκι! (video)

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με… ήρωα για τους «ασπρόμαυρους» τον Κοτάρσκι! (video)

Απόλυτη μοιρασιά (0-0) στο «Ελ Κλάσικο» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, με τον τερματοφύλακα των «ασπρόμαυρων», Ντόμινικ Κοτάρσκι, να κλέβει την παράσταση με την επέμβαση στο πέναλτι του Γκρέι.

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της Super League 2022/23 έληξε ισόπαλο χωρίς πολλές ευκαιρίες, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Μία αναμέτρηση που θα… ξεχαστεί αρκετά γρήγορα. 

1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε δέκα λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα (21:30), καθώς οι φίλαθλοι του Άρη είχαν ανάψει καπνογόνα και ο διαιτητής του ματς περίμενε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. 

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε από τον Νάρεϊ, με το σουτ του εντός περιοχής να κόβεται από τον Φαμπιάνο και να καταλήγει κόρνερ. 

Ενώ από τους γηπεδούχους ένα αδύναμο σουτ του Ντουκουρέ στο 12’  λίγο πιο έξω από τη μεγάλη περιοχή που βγήκε αρκετά άουτ. 

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν ένα κόρνερ στο 27’ και ο Αουγκούστο με έξυπνη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα μακριά από την εστία του Κουέστα

Οι δύο ομάδες συνέχιζαν τον υπομονετικό τρόπο παιχνιδιού τους και οι «κίτρινοι» σχεδόν από το πουθενά πήγαν να σκοράρουν στο 35’, χάρη σε μία πολύ ωραία ενέργεια του Μαντσίνι, με τον Αργεντίνο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με σουτ εκτός περιοχής τον Κοτάρσκι, αλλά ο τελευταίος να βρίσκεται σε ετοιμότητα. 

2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα 5’ του δευτέρου μέρους έγιναν όλα όσα δεν συνέβησαν στο πρώτο 45ο λεπτό. Αρχικά, Ο ΠΑΟΚ πήγε να σκοράρει στο 49ο λεπτό με τον Τόμας, ο οποίος ήταν κοντά στο 1-0, αλλά ο Κουέστα με πολύ όμορφη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Μάλιστα, στο 52ο λεπτό ο Εμπακατά κέρδισε πέναλτι που του έκανε ο Κουλιεράκης αλλά ο Γκρέι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι που μάντεψε τη σωστή γωνία και έπιασε το πέναλτι. 

Οι «κίτρινοι», παραδόξως, δεν… έπεσαν ψυχολογικά και στο 54’ ο Γκαρσία πήγε να «κρεμάσει» τον Κροάτη τερματοφύλακα, αλλά αυτός ήταν και πάλι στη σωστή θέση. 

Εν συνεχεία, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές αλλά ο ρυθμός ήταν αρκετά στάσιμος και με εξαίρεση ένα αδύναμο σουτ του Μπίσεσβαρ στο 76’, οι δύο ομάδες φάνηκαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας και το 0-0. Όμως, λίγα λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση, έγινε ένας... χαμός στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής απέβαλλε τους Νταμπό και Ελ Καντουρί. 

Ο MVP

Ο πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Κοτάρσκι, μιας και οι αποκρούσεις του ήταν καθοριστικές για να φύγει ο ΠΑΟΚ με τον βαθμό από το «Χαριλάου». 

Η φάση του αγώνα

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα είναι αυτή του 52ου λεπτού με την επέμβαση του Κοτάρσκι στο πέναλτι του Γκρέι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Ντιόπ), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Γκαρσία (81’ Ζερβίνιο), Γκαρθία (69’ Ιτούρμπε), Γκρέι (63’ Πάλμα)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (58’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς (73’ Ελ Καντουρί), Τόμας (63’ Ολιβέιρα)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0