Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές μετά την απογοητευτική παρουσία της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η πορεία της σταμάτησε πρόωρα στη φάση των «32», έπειτα από την ήττα από την Παραγουάη.
Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η επιλογή της ομοσπονδίας για την επόμενη ημέρα είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αναμένεται να διαδεχθεί τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην τεχνική ηγεσία της «Μάνσαφτ».
Ο 59χρονος Γερμανός προπονητής ετοιμάζεται να επιστρέψει στους πάγκους ύστερα από διετή απουσία. Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης θητείας του στη Λίβερπουλ, είχε αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής ποδοσφαίρου στο δίκτυο συλλόγων της Red Bull, αφήνοντας προσωρινά την προπονητική.
Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ο Κλοπ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην καθημερινότητα των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γερμανίας.
??? BREAKING: Jürgen Klopp as new Germany head coach, here we go! ?
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 5, 2026
Klopp has accepted to take over; long term contract details, project and RB Group exit still under discussion, but he will be the new head coach.
RB considered Glasner as replacement but he signs at #NFFC.… pic.twitter.com/a5uULmyCJx






