Football Talk

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Ασταμάτητος και στα ντέρμπι, απόλυτος και... μόνος πρώτος! (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Ασταμάτητος και στα ντέρμπι, απόλυτος και... μόνος πρώτος! (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-1 (11/09) της ΑΕΚ στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν, παρότι βρέθηκε για πρώτη φορά στη φετινή Super League πίσω στο σκορ, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας!

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά φέτος; Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρήκε τη λύση κόντρα στην ΑΕΚ και «έφυγε» νικητής, με σκορ 2-1 (11/09), από το πρώτο του ντέρμπι στη φετινή σεζόν της Super League!

Ο Πινέδα «άνοιξε» το σκορ στο 36ο λεπτό, αναγκάζοντας το «τριφύλλι» να μαζέψει για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, στο φετινό πρωτάθλημα. Αϊτόρ και Σπόραρ, στο 43' και στο 45+7', ολοκλήρωσαν την ανατροπή, επιβεβαιώνοντας πως οι «πράσινοι» θα παραμείνουν αήττητοι σε εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στην «Ένωση» για 13ο ματς, σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος!

Παράλληλα, έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα στη φετινή Super League, κάτι που είχαν να πράξουν σε έναρξη πρωταθλήματος, από τη σεζόν 2018/19!

Ντεμπούτο για τον Μπερνάρντ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, που αποθεώθηκε, αλλά και για τον Φαν Βέερτ, με αυτήν της ΑΕΚ.

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό, είχε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία.

Ο Γκάνεα έκανε την μπαλιά προς τον Σπόραρ, που «άδειασε» τον Τζαβέλλα, επιχείρησε το σουτ στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ βγήκε «νικητής»!


Από εκείνο το χρονικό σημείο, το ασφυκτικό πρέσινγκ και τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις κυριάρχησαν, έως ότου φτάσουμε στο 36ο λεπτό.

Ο Πέρεθ έκανε λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Γκατσίνοβιτς προώθησε την μπάλα στον Αραούχο κι αυτός με τη σειρά του στον Πινέδα, που απέφυγε τον Σάρλια εντός περιοχής και με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0 για την «Ένωση»!


Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν άμεση και ήρθε από την «άσπρη βούλα». Μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπά στο υψωμένο χέρι του Χατζισαφί.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, μετά από επανεξέταση της φάσης από τον VAR, υπέδειξε την «εσχάτη» των ποινών και ο Αϊτόρ που ανέλαβε την εκτέλεση, έφερε το ματς στα ίσα στο 43ο λεπτό!


Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το 1-1 ως σκορ, αλλά ο Γκάνεα είχε άλλη άποψη! Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρουμάνος αριστερός μπακ κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και ο Λιβάι Γκαρσία τον ανέτρεψε. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR για το αν έγινε εντός ή εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Καμπάκοφ να αποφασίζει πως πρόκειται για παράβαση πέναλτι.

Ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στην ίδια γωνία με τον Αϊτόρ, νίκησε τον Στάνκοβιτς και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό!

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος του ματς, η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Σέρχιο Αραούχο σούταρε εντός περιοχής στο 55', αλλά Σάρλια και Μπρινιόλι αποσόβησαν τον κίνδυνο, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 61ο λεπτό, με τον Αϊτόρ να βρίσκεται σε θέση βολής, να... εκτελεί, αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς!


Ο «χορός» των χαμένων ευκαιρίων δεν σταμάτησε, με την ΑΕΚ να παίρνει τα «ηνία» και πάλι στο 72'.

Ο Άμραμπατ, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αραούχο προσπάθησε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά αυτή κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.


Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να βρει και τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά καμία από τις δύο δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Αρχικά, στο 84ο λεπτό ο Παλάσιος επιχείρησε ένα φοβερό μακρινό σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε με τα ακροδάκτυλα κι έπειτα η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Ξανά ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής μες την περιοχή, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση, ενώ είχε την εναλλακτική επιλογή να δώσει πάσα στον Ιωαννίδη, αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της «Ένωσης».

Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι, με το 2-1 υπέρ των «πρασίνων», να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Ο MVP

Στο «νήμα» επιλέγεται ο Αϊτόρ, έναντι του Παλάσιος, για το γκολ της ισοφάρισης. Αμφότεροι ήταν μόνιμες «πηγές» κινδύνων για την ΑΕΚ, σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς.

Η φάση του αγώνα

Η -κοινή- απόκρουση των Σάρλια και Μπρινιόλι στην προσπάθεια του Αραούχο στο 55'. Αν η ΑΕΚ ισοφάριζε σε εκείνο το χρονικό σημείο, ίσως άλλαζε η πορεία της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης (74' Βέρμπιτς), Αϊτόρ (78' Μπερνάρντ), Παλάσιος (90+2' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78' Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57' Άμραμπατ), Γιόνσον (57' Μάνταλος), Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58' Ελίασον), Αραούχο (77' Φαν Βέερτ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0