Football Talk

Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Ονειρεμένο ντεμπούτο Πάρντιου, με ανατροπή-έπος μέσα σε τέσσερα λεπτά!

Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Ονειρεμένο ντεμπούτο Πάρντιου, με ανατροπή-έπος μέσα σε τέσσερα λεπτά!
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά ο Άρης ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά και επικράτησε με 2-1 (18/09), στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League! Ντεμπούτο για τον Χάμες Ροντρίγκες, που ξεκίνησε βασικός.
Ο Άλαν Πάρντιου δεν μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη! Τι κι αν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 15' από το γκολ του Μασούρα; Βρήκε τον τρόπο και μέσα σε τέσσερα λεπτά, έφερε το ματς... τούμπα και επικράτησε με 2-1 (18/09) του Ολυμπιακού!

Ο Μαντσίνι στο 76' και ο Πάλμα στο 80' «υπέγραψαν» τη νίκη για τους Θεσσαλονικείς, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του και στο 4ο σερί ματς χωρίς νίκη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Ντεμπούτο για τον Χάμες Ροντρίγκες στα «ερυθρόλευκα», που ξεκίνησε ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο 71ο λεπτό.


1ο ημίχρονο

Ο Άρης έδειχνε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά εν τέλει, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και ευτύχησε να προηγηθεί!

Στο 15ο λεπτό, ο Πεπ Μπιέλ «έσπασε» την μπάλα στον Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, αυτός με υπέροχο τρόπο -με μία επαφή- έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα, που με υπέροχο πλασέ με το «κακό» του πόδι -το αριστερό- έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει άμεσα αντίδραση, αλλά του έλειψαν οι καλές επιλογές στην τελευταία πάσα και κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του 1ου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η «εικόνα» της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με το... καλημέρα. Αρχικά, ο Αντρέ Γκρέι απείλησε στο 47ο λεπτό, αλλά υπό την πίεση του Μπα, δεν έκανε το τελείωμα που θα ήθελε, ενώ στο 55ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί απομάκρυνε τον κίνδυνο, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι. Εν τέλει, ο Άρης βρήκε τον «δρόμο» προς τα δίχτυα στο 76'!

Ο Μαντσίνι «έφυγε» στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Βατσλίκ, «τσιμπώντας» την μπάλα με κεφαλιά και προ κενής εστίας, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1! Με το momentum υπέρ τους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και κατάφεραν να φέρουν... τούμπα την αναμέτρηση, μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Στο 80ο λεπτό, ο Μάνου Γκαρσία επωφελήθηκε της προσπάθειας του Καμάτσο, έγινε αποδέκτης της μπάλας, «πάτησε» περιοχή, την γύρισε προς τον Πάλμα κι αυτός, με ένα απλό... τσίμπημα, «έγραψε» το 2-1 ως τελικό σκορ, ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή!

Κάπως έτσι, οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στην 3η θέση της Super League, μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι, εντός κι εκτός συνόρων.

Ο MVP

Η επιλογή ανάμεσα σε Μαντσίνι και Μάνου Γκαρσία είναι δύσκολη, αλλά ο πρώτος έχει ένα μικρό προβάδισμα, αφού ουσιαστικά από μία ανύποπτη φάση, αλλάζει την πορεία του ματς.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μαντσίνι στο 76'. Είναι το σημείο που ο Άρης πιστεύει στην ανατροπή και εν τέλει την ολοκληρώνει, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (88' Πίρσμαν), Ντιόπ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (68' Καμάτσο), Μάνου Γκαρσία (87' Ζερβίνιο), Γκρέι (60' Πάλμα)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (63' Άβιλα), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ Ιν Μπεόμ (78' Χουάνγκ Ουί Τζο), Εμβιλά, Μασούρας (79' Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (63΄Μπακαμπού)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0