Μια Φώτο μια Ιστορία

Μαρσέλο Μπιέλσα και Κάρλος Κορμπεράν: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα… μάθεις

Μαρσέλο Μπιέλσα και Κάρλος Κορμπεράν: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα… μάθεις

Ιούλιος του 2018: Ο Μαρσέλο Μπιέλσα επιλέγει τον Κάρλος Κορμπεράν από την Κ23 της Λιντς ως το «δεξί» του χέρι στο ταξίδι για την επιστροφή της ομάδας στη Premier League. Ένας 35χρονος κόουτς που μέσα σε τέσσερα χρόνια καλείται να διαδεχθεί έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του Ολυμπιακού.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Πως τα φέρνει η μοίρα τελικά; Τον Ιούλιο του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς σηκώνει «μανίκια» και αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό για να τον βγάλει από την κρίση και την ίδια στιγμή, ο Μαρσέλο Μπιέλσα διαλέγει για δεξί του χέρι, τον προπονητή της Κ23 της Λιντς, Κάρλος Κορμπεράν. Τον άνθρωπο που θα συναντήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον τελικό ανόδου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και θα τον χρίσει ως… διάδοχο του Πορτογάλου κόουτς. Όλα αυτά, σε τέσσερα χρόνια.

Το ρητό «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», έχει τεράστια ποσοστά… ακρίβειας. Μία έκφραση που ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση του Κάρλος Κορμπεράν. Από το απόγευμα της Δευτέρας (1/8), ο 39χρονος προπονητής είναι επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού και καλείται να τον φέρει ξανά στο επίπεδο που ήταν επί Πέδρο Μαρτίνς αλλά και τις… καλές εποχές.

Ο Ισπανός θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο συνάδελφό του και είναι έτοιμος να εφαρμόσει όσα του έμαθε ο Μπιέλσα στη Λιντς. Για δύο χρόνια έκατσε δίπλα του και είδε τον Αργεντινό κόουτς να ανεβάζει στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας τον αγγλικό σύλλογο. Πήγε να κάνει το ίδιο και με την Χάντερσφιλντ αλλά ο… Βαγγέλης Μαρινάκης του στάθηκε εμπόδιο με την Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό της ανόδου.

Ο ίδιος άνθρωπος τον έφερε στον Ολυμπιακό όμως και στην ευκαιρία να δείξει όσα ξέρει γύρω από την προπονητική. Και μόνο από την παραπάνω φωτογραφία, καταλαβαίνουμε τις ομοιότητες. Ακόμα και η στάση του σώματος είναι τελείως ίδια εν ώρα αγώνα. Όσο για την τακτική; Ούτε λόγος.

Ο Κορμπεράν έχει υιοθετήσει το 4-3-3 του Μπιέλσα αλλά και το επιθετικό ποδόσφαιρο. «Πνίγει» τον αντίπαλο και δεν… κολλάει σε μεγαλύτερες ομάδες. Κάτι το οποίο έκανε και στη Λιντς ο έμπειρος κόουτς. Έτσι και ο Ισπανός, είναι έτοιμος να περάσει αυτή τη φιλοσοφία στην ομάδα του. Το αν θα πετύχει ή όχι, θα φανεί με τον χρόνο αλλά το μόνο σίγουρο, είναι πως μιλάμε για έναν πιστό μαθητή του Μαρσέλο Μπιέλσα.

_methode_times_prod_web_bin_b4af4f8a-ca74-11ea-b702-e559f69f5512.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0