Μια Φώτο μια Ιστορία

Κάντας Πάρκερ: Η Λέιλα είναι το πιο πολύτιμο «τρόπαιο» της ζωής της (video)

Κάντας Πάρκερ: Η Λέιλα είναι το πιο πολύτιμο «τρόπαιο» της ζωής της (video)

17 Οκτωβρίου 2021: Οι Σικάγο Σκάι κατακτούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα στο WNBA, με την Κάντας Πάρκερ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο όλη τη σεζόν. Η 35χρονη φόργουορντ σέντερ τρέχει στην αγκαλιά της κόρης της και ξεσπάει σε κλάματα μετά την κόρνα της λήξης. Μαζί είχαν πανηγυρίσει και τον προηγούμενο τίτλο της καριέρας της το 2016, όπως και το βραβείο της MVP το 2013. Εξάλλου η Λέιλα είναι το πιο πολύτιμο «τρόπαιο» της ζωής της και βρίσκεται δίπλα της σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

 

Η καριέρα της Κάντας Πάρκερ ξεκίνησε το 2008, όταν και αποτέλεσε την πρώτη επιλογή στο draft του WNBA. Από τότε μέχρι και το 2020 φορούσε τη φανέλα των Λος Άντζελες Σπαρκς όταν αγωνιζόταν επί αμερικανικού εδάφους, αφού στο μεσοδιάστημα έχει βρεθεί στην Ευρώπη για λογαριασμό της Εκατέρινμπουργκ και της Φενέρμπαχτσε, αλλά και στην Κίνα.

 

Το 2008 ήταν σημαντικό για την Κάντας Πάρκερ για ένα ακόμα λόγο. Στις 13 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Σέλντεν Ουίλιμας (σσ. πρώην μπασκετμπολίστας και νυν βοηθός προπονητή σε ομάδα της G-League). Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2009 ήρθε στον κόσμο και το παιδάκι τους, η μικρή Λέιλα. Το ζευγάρι εν τέλει χώρισε το 2016, ωστόσο η Κάντας δεν μετανιώνει σε καμία περίπτωση αυτόν τον γάμο, αφού της χάρισε το πολυτιμότερο δώρο.

 

Το ταλέντο της Κάντας είχε φανεί από νωρίς, εξάλλου τα μπασκετικά γονίδια προϋπήρχαν στην οικογένεια, καθώς είναι αδερφή του Άντονι Πάρκερ, ο οποίος μεσουρανούσε στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στις αρχές των '00s.

 

Στην παρθενική της κιόλας χρονιά στο WNBA η Κάντας κατάφερε να γίνει η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία της Λίγκας που κερδίζει το βραβείο Rookie of the Year και το MVP της χρονιάς! Στο παλμαρέ της έχει και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ (2008, 2012). Από το 2019 δουλεύει και ως αναλύτρια αγώνων του NBA για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου TNT. Όμως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά.

 

Μετά από 13 σεζόν με τις Σπαρκς, η Κάντας αποφάσισε να μείνει unrestricted free agent και να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τις Σικάγο Σκάι. Ο λόγος; «Το Σικάγο είναι εκεί που με μεγάλωσε η οικογένειά μου. Εκεί όπου έμαθα για πρώτη φορά το παιχνίδι του μπάσκετ και εκεί που ερωτεύτηκα για πρώτη φορά αυτή την πορτοκαλί μπάλα. Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεχίσω το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στις νέες μου συμπαίκτριες, στη νέα μου ομάδα και στους νέους οπαδούς - Είμαι σπίτι», ήταν όσα δήλωσε η ίδια.

 

Στο τέλος του πρώτου χρόνου του συμβολαίου της η Πάρκερ δεν θα μπορούσε να είναι πιο σίγουρη ότι πήρε τη σωστή απόφαση, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν (σσ. 16.6 πόντοι, 8.6 ριμπάουντ, 4.0 ασίστ μ.ό), ώστε να βοηθήσει την νέα της ομάδα να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της! Και ποιος ξέρει, ίσως μαζί πάνε για το repeat.



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0