Football Talk

ΑΕΚ: Είναι αστείο να μιλάνε για ηθική αυτοί που θέλουν ένα ποδόσφαιρο με νόμους… ζούγκλας!

ΑΕΚ: Είναι αστείο να μιλάνε για ηθική αυτοί που θέλουν ένα ποδόσφαιρο με νόμους… ζούγκλας!

Τα τραγελαφικά για την υπόθεση «κοντά δοκάρια» στο Περιστέρι συνεχίζονται – Και η ΑΕΚ θα συνεχίσει να μάχεται για ένα ηθικό πρωτάθλημα που θα παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και με σωστούς κανονισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ξημέρωσε 14 Φλεβάρη. Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Γιορτάζουν, λέει, οι ερωτευμένοι. Προφανώς γιορτάζουν κι όλοι αυτοί που ενώθηκαν προκειμένου να βγάλουν… τρελό το ποδόσφαιρο, το οποίο τόσα χρόνια έχει συγκεκριμένους κανόνες, αλλά σε μία πόλη του κόσμου (πείτε πως λέγεται… Περιστέρι) ένα μεσημέρι πριν 10 ημέρες αποφάσισαν να τους αλλάξουν και ήθελαν να παιχθεί παιχνίδι με κοντά δοκάρια και με αυτοσχέδια… χαντάκια στα τέρματα!

 Δεν θα ασχοληθώ ξανά για όσα έγιναν εκείνο το απόγευμα της Κυριακής. Γράφτηκαν τότε τα πάντα. Λίγες ημέρες μετά εκδικάστηκε η υπόθεση και ο δικαστής αποφάσισε να αθωώσει τη γηπεδούχο ομάδα, λέγοντας ότι το ματς πρέπει να γίνει! Σε αυτή τη χώρα κάνουμε ένα τεράστιο λάθος: Νομίζουμε ότι έχουμε δει και έχουμε ακούσει τα πάντα. Κι όμως γίνονται τόσο κραυγαλέα γεγονότα που σε προσγειώνουν στο ελληνικό έδαφος. Όχι, καλέ μου φίλε: δεν έχουμε δει και δεν έχουμε ακούσει τα πάντα στον τόπο των «παρεμβάσεων»! Ο δικαστής έβγαλε την απόφασή του και στηρίχθηκε στο θέμα της υπαιτιότητας. Δηλαδή, όλα αυτά περί μεζούρας κτλ αποδείχθηκε πως όλα έγιναν κανονικά.

Το θέμα, λέει, τώρα, είναι αν ευθύνεται η ΠΑΕ Ατρόμητος! Κι όμως από την απόφαση και το σκεπτικό της δεν… ευθύνεται η ΠΑΕ Ατρόμητος! Το γήπεδο, λέει, ανήκει στον Δήμο Περιστερίου! Απίθανα πράγματα! Δε το χωράει λογικός νους! Με απλά λόγια και πάλι, όποια ομάδα δεν επιθυμεί να παίξει (για δικούς της λόγους) ένα ματς την ημερομηνία που έχει οριστεί, κατεβάζει τα δοκάρια, ρίχνει το… φαινόμενο στην… τριβή του χρόνου ή στα… νερά που έπεσαν από το ποτιστικό (αν δεν βρέχει) και γίνεται ο αγώνας λίγες εβδομάδες μετά! Επίσης, δεν είναι μόνο το γήπεδο του Ατρόμητου που ανήκει στον Δήμο. Πολλά γήπεδα επίσης ανήκουν σε δήμους ή αλλού και όχι στις ΠΑΕ. Ακόμα και το γήπεδο της ΑΕΚ ανήκει στην Ερασιτεχνική. Ακόμα και του Ολυμπιακού ανήκει στην «Καραϊσκάκης». Και αφού, λοιπόν, δεν ευθύνονται οι… ΠΑΕ, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, γιατί τιμωρούνται αν γίνονται επεισόδια ή πέφτει κάποιο αντικείμενο μέσα ή ανάβει κάποιος κάποιο καπνογόνο; Αφού τα γήπεδα που παίζουν δεν… ανήκουν σε αυτές!

Οι ΠΑΕ όταν τιμωρούνται για χ, ψ λόγους δεν τιμωρούνται για δόλο. Λογικό. Τιμωρούνται ως υπαίτιοι λόγω αμέλειας. Στην Ελλάδα προφανώς και μετά από «παρεμβάσεις» όπως κατήγγειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ τα πράγματα είναι αλλιώς… Σε μία σοβαρή χώρα του πλανήτη θα μπορούσε να υπήρχε ένα υπέροχος και δίκαιος νόμος που να λέει: τιμωρείται η ομάδα που έχει την υπαιτιότητα ως γηπεδούχος (στην προκειμένη ο Ατρόμητος) με -5 βαθμούς και πάνω, ώστε να μην τολμήσει κάποια άλλη ομάδα στο μέλλον να πατήσει σε αυτό το μοναδικό, τραγικό, ελληνικό δεδικασμένο και το ματς να γίνει άλλη ημέρα. Τώρα, αν θέλουν όλοι τσιμεντώνουν τα δοκάρια, αδυνατούν να τα αντικαταστήσουν και παίζουν το ματς όποτε θέλουν - σε γήπεδα που δεν είναι… δικά τους!

Όμως η ιστορία αυτή με τα «κοντά δοκάρια» στο Περιστέρι δεν είναι αγωνιστική. Μην τρελαθούμε τελείως. Τι να φοβηθεί η ΑΕΚ; Να παίξει με τον Ατρόμητο; Τι αστειότητες είναι αυτές; Δεν θα παίξει με τη μεικτή Ευρώπης στο… Μπερναμπέου! Το θέμα έχει να κάνει με τον βιασμό της λογικής! Και όταν κοιτάς ποιους έχεις απέναντί σου (γιατί δεν είναι φυσικά μόνο ο Ατρόμητος απέναντι), τι λένε, τι γράφουν και… πώς τα γράφουν, τότε η ΑΕΚ είναι σε άριστο δρόμο… Και επειδή όλοι αυτοί οι απέναντι γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ είναι σε άριστο δρόμο, κάνουν ό,τι κάνουν εις βάρος της. Ή προσπαθούν να κάνουν, αν θέλετε, γιατί όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν περνούν τα σχέδιά τους. Ομως ευτυχώς η παλιά ΑΕΚ, που δεχόταν τα πάντα, ανήκει στο παρελθόν! Πλέον, όποιος πάει να παίξει παιχνίδια στην πλάτη της θα αντιμετωπιστεί μέχρι τέλους από το νόμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ όταν θα πηγαίνει σε… δημοτικά γήπεδα να παίζει αγώνες θα απαιτεί να παίζει με κανονικά δοκάρια, με σωστές γραμμές, με σωστό αριθμό παικτών, με ποδοσφαιρικούς κανόνες, δηλαδή. Αν αυτό είναι… ανήθικο, συγγνώμη, αλλά λυπάμαι ειλικρινά! Και μία ερώτηση, έτσι στην κουβέντα που κάνουμε: Αφού όλα είναι καλά, στο ΑτρόμητοςΠαναθηναϊκός σε λίγες ημέρες, έτσι για… πλάκα, δεν βάζουμε τα δοκάρια (χωρίς χαντάκια, άντε) στο ύψος που ήθελαν να γίνει το ΑτρόμητοςΑΕΚ, να δω κάτι; Άκου να φοβηθεί η ΑΕΚ να παίξει με τον Ατρόμητο!

Και λίγα αγωνιστικά…

Πάμε και λίγο στα αγωνιστικά να ξεφύγουμε από την παράνοια. Η ΑΕΚ κέρδισε και τον Λεβαδειακό στο ρελαντί με 3-0 στη Φιλαδέλφεια. Μέτριο παιχνίδι από την ομάδα, όμως και πάλι έφτασε στα δικά της στάνταρ όσον αφορά το τελικό σκορ. Υπήρχε προβληματάκι στη δημιουργία φάσεων, στη γρήγορη κυκλοφορία με διάρκεια, απέναντι στην κλειστή άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο. Ο Αλμέιδα έχει κάνει τον προγραμματισμό του και στα επόμενα ματς περιμένουμε να δούμε μία ΑΕΚ πιο δραστήρια και χρονικά μέσα στους αγώνες της πιο δημιουργική. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει το καλύτερο ρόστερ και θα το αποδείξει ξανά όταν χρειαστεί. Θα το αποδείξει όχι στο… Περιστέρι, αλλά σε όλα τα ματς των πλέι οφ. Εκεί όπου θα κριθούν όλα, αν παιχθούν με ίσους ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είναι γραμμένοι πάντα κι όχι όπως θέλει να τους γράψει και να τους εφαρμόσει η εκάστοτε ομάδα!

Το σίγουρο είναι ένα: συνήθισαν ένα ποδόσφαιρο ζούγκλα σε αυτή τη χώρα! Τέλος! Ως εδώ… Τέλος και οι «ζούγκλες», τέλος και οι «παρεμβάσεις», τέλος και η αστειότητα να πιάνουν στο στόμα τους τη λέξη «ηθική» και να τη βάζουν δίπλα στο όνομα της ΑΕΚ με ερωτηματικό, αυτοί που θέλουν να παίζουν παιχνίδια με… άγραφους νόμους.

Ηθικός είσαι εσύ που θες να ζεις τη ζωή σου και να παίζεις τους αγώνες σου σύμφωνα με τους νόμους που υπάρχουν. Ανήθικος είσαι εσύ που θες να επιβάλλεις στον άλλον να παίξει με τους δικούς τους άγραφους κανόνες  - η αντιστοιχία των ομάδων, σύμφωνα με αυτή την ιστορία, είναι δικό σας θέμα.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0