Football Talk

Δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για τον Παναθηναϊκό! (video)

Δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για τον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση επι της Σλάβια Πράγας, αλλά έστειλε το δικό του μήνυμα επιστροφής! Είναι εδώ και να τον περιμένετε! 
 
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Όχι σκυμμένα κεφάλια, όχι πίκρα, μόνο περηφάνεια για αυτά τα παλικάρια που μπήκαν να υπερασπιστούν το πολυπαθές τριφύλλι! Έντεκα παίκτες που από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έπαιξαν πραγματικά με το μαχαίρι στα δόντια, 11 παίκτες που χρησιμοποίησαν τον μεγαλύτερο συμπαίκτη, τους οπαδούς, και έγιναν… 12.

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, σε μια Λεωφόρο καμίνι που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό φλεγόταν και είχε παλμό, ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα μετά το 2-0 στην Πράγα, με τσακισμένη ψυχολογία, λόγω διαιτητικής αλλοίωσης, κλήθηκε να μαζέψει τα κομμάτια του και να διαχειριστεί την απουσία του Σεμπάστιαν Παλάσιος, έδειξε πως θέλει και μπορεί να πάρει την πρόκριση παρά το εις βάρος του σκορ. Έπαιξε χωρίς πίεση, μόνο για τη νίκη!

Την -αναντικατάστατη- θέση του Παλάσιος πήρε ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός κάνει καλά που τον εμπιστεύεται και έχει (αν όλα πάνε κατ' ευχήν) πολύ μέλλον μπροστά του. Εκτός του Βαγιαννίδη, ο Αντράζ Σπόραρ έκανε και αυτός για πρώτη φορά εμφάνιση στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Το μάτι του «τρελού Σλοβένου» γυάλιζε από την αρχή της αναμέτρησης.

Μόλις ενάμιση λεπτό από το σφύριγμα της έναρξης ο Μάγκνουσον με μια μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Χουάνκαρ, ο οποίος με μια κούρσα από τα αριστερά έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση βολής, αλλά αυτός στόχευσε το δοκάρι εξ επαφής και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει… λογαριασμό και να βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Περιττό να μιλήσουμε για το πόσο θα άλλαζε η αναμέτρηση σε περίπτωση που ευστοχούσε, δεν υπάρχει λόγος όμως. Πέρασε. Μερικά λεπτά αργότερα, σε μια πανομοιότυπη φάση ο Χούανκαρ γεμίζει, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό της Σλάβια και στερεί από τον στράικερ του Παναθηναϊκού μια ακόμη ευκαιρία για να σκοράρει. Η απομάκρυνση δε, με το χέρι. Είναι αδιανόητο πως σε ένα παιχνίδι όπου παίζεται μια πρόκριση στην οποία διακυβεύονται μερικά εκατομμύρια ευρώ δεν υπάρχει η τεχνολογία του VAR. Πραγματικά ασύλληπτο. Λίγη ώρα αργότερα ο Αϊτόρ σε μια διπλή ευκαιρία δεν κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1-0.


Και φτάνουμε στην επίμαχη φάση της αναμέτρησης μεταξύ Μάντους και Σένκεφελντ. Ο Αϊτορ εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαρτ διεκδίκησε μια κεφάλια εντός της περιοχής, με τον γκολκίπερ των Τσέχων να κάνει μια άτσαλη έξοδο και να γκρεμίζει κυριολεκτικά τον στόπερ των πράσινων. Δεν έχει καθόλου σημασία αν κάνει επαφή με την μπάλα, γιατί ο Σένκεφελντ την βρίσκει σίγουρα πρώτος και ο αντίπαλος τερματοφύλακας πέφτει ορμητικά επάνω του. Υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει μόνο την ευκαιρία να βρεθεί με προβάδισμα στο ημίχρονο, αλλά αδικείται γιατί ο Μάντους θα έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί από τον αγώνα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν και ο διαιτητής έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Εκεί ο Σένκεφελντ υπέφερε από πόνους εξ αιτίας του χτυπήματος και συνέχισε στο δεύτερο μισό με τη χρήση ένεσης. Ούτε αυτή ήταν αρκετή όμως, καθώς οι πόνοι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τον αγώνα και αντικαταστάθηκε από τον Κουρμπέλη. Μιλάμε για έναν δυνατό παίκτη, ο οποίος δεν αφήνει για… πλάκα τον αγωνιστικό χώρο. Συνεπώς, αναμένουμε τις εξετάσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν για να βγάλουν και το μέγεθος της ζημιάς.


Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπόραρ έδειξε την κλάση του και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, κάνοντας το 1-0 στο 58ο λεπτό. Ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος για τον Παναθηναϊκό και μετά το γκολ η ομάδα είχε αγωνιστική καθίζηση.

Όπως είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «οι αλλαγές που έγιναν ήταν λάθος» και δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ που έψαχνε. Από μια λανθασμένη επιλογή του Καμπετσή στο 90+4', οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μπάλα μέσα στην περιοχή των πράσινων και έκαναν το 1-1 «παγώνοντας» τη Λεωφόρο. Κάπου εκεί σταμάτησε και το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού για την φετινή χρόνια.

Αυτό όμως δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της νέας εποχής του Παναθηναϊκού. Το οικοδόμημα του Γιοβάνοβιτς αποπνέει υγεία και ο σύλλογος επιστρέφει εκεί που ανήκει. Η νέα αρχή στηρίζεται τόσο στην περσινή πολύ καλή σεζόν, όσο και στη φετινή, στην οποία υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και ο πήχης έχει ανεβεί. Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε ακόμη προσθήκες.

Δεν είναι ώρα για δάκρυα, η χρόνια ξεκινάει. Τα κεφάλια ψηλά. Με δουλειά και επιμονή το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καρποφορήσει και οι επόμενες χρονιές θα βασιστούν στην προσπάθεια του σήμερα! Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και χτίζει το αύριο!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0