Football Talk

Λεβαδειακός – Λάρισα: Έτοιμοι να επιστρέψουν εκεί που τους έχουμε… συνηθίσει (video)

Λεβαδειακός – Λάρισα: Έτοιμοι να επιστρέψουν εκεί που τους έχουμε… συνηθίσει (video)
Ο ένας υπέταξε τον Ολυμπιακό και η άλλη έκανε τον ΠΑΟΚ να φτάσει μέχρι το… 95’ για να πάρει την ισοπαλία. Το Κύπελλο Ελλάδας κρύβει εκπλήξεις αλλά αναβιώνει και ομάδες που έχουν συνηθίσει στην πρώτη κατηγορία

Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, είχαν τα μάτια τους πάνω στην παρθενική παρουσία των Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για φέτος στον θεσμό. Οι δύο πρώτοι είχαν να αντιμετωπίσουν τους Λεβαδειακό και Λάρισα αντίστοιχα ενώ η ΑΕΚ, έκανε το καθήκον της απέναντι στην Κηφισιά, την οποία και νίκησε με 4-0. Ωστόσο, τόσο ο περσινός πρωταθλητής όσο και ο περσινό κυπελλούχος, τα βρήκαν σκούρα.

Ο Λεβαδειακός και η Λάρισα είναι δύο σύλλογοι που έχουν συνηθίσει να βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους της πρώτης κατηγορίας, όμως φέτος βρίσκονται στην Superleague 2 και έχουν μοναδικό στόχο την επιστροφή τους. Στα πρώτα ματς του κυπέλλου Ελλάδας, έδειξαν πως έχουν όλα τα φώτα να τα καταφέρουν.

Λεβαδειακός: Ταλέντο, εμπειρία και… πλάνο!

Ο Λεβαδειακός φιλοξένησε τον Ολυμπιακό για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» και η αλήθεια είναι, πως ξαφνιάστηκε μέχρι και η ίδια η ομάδα με το ξεκίνημα. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 από το 7ο λεπτό (!), αιφνιδιάζοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπως επίσης, όταν, παρότι ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1, βρήκαν δυνάμεις για το 3-1. Τελικά, το τελικό 3-2 δίνει ένα πολύ μικρό προβάδισμα στους Βοιωτούς αλλά μία μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

Ουσιαστικά, το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη, έδειξε πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού ήταν ακριβώς πάνω στον κύριο στόχο. Αυτό της ανόδου. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε εξαιρετική δουλειά με τον Εργοτέλη μέσα σε δύο χρόνια και το γεγονός πως η άνοδος χάθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές πέρσι, τον έφερε στη Λιβαδειά.

Παράλληλα δεν έγιναν πολλές μεταγραφές αλλά ούτε και αποχωρήσεις. Ο Λεβαδειακός κράτησε τον κορμό του σταθερό και το κυριότερο, διατήρησε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του στο ρόστερ. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό στα καρέ με την πολύ ποιοτική προσθήκη του Σουμασά από την Σίβασπορ. Από εκεί και πέρα, ο Λιάγκας, Βήχος, Τσάπρας και Νίκας είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει ο Λεβαδειακός τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η εμπειρία των Πολέτο και Μεχία παίζει τεράστιο ρόλο αλλά και η ποιότητα των Περντόμο και Βράκα. Γενικά, ο Λεβαδειακός έδειξε πως μεσοεπιθετικά έχει πολλά πράγματα να δώσει ενώ αμυντικά, στηρίζεται στα δικά του παιδιά. Με Αστέρα Τρίπολης πήραμε ένα δείγμα και με τον Ολυμπιακό, ακόμα μεγαλύτερο. Η αποστολή στον Πειραιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά έχει κάθε λόγο να πιστεύει.

Λάρισα: Άμεση η επιστροφή και μόνο!

Μπορεί η Λάρισα να γνώρισε τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν αλλά φέτος, είναι πανέτοιμη να επιστρέψει ξανά. Συγκεκριμένα, μπορεί ο προπονητής να βρίσκεται από τις 21 Οκτωβρίου στον πάγκο της όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η ομάδα της Θεσσαλίας, ενισχύθηκε αρκετά στην μεταγραφική περίοδο, με αποκορύφωμα την επιστροφή του Ζιγκί Μπαντιμπανγκά.

Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην πρώτη κατηγορία και με στόχο την επιστροφή της ομάδας εκεί. Μεγαλύτερη απώλεια, ήταν αυτή του Δημήτρη Πινακά στον Ολυμπιακό με 1,5 εκατ. ευρώ, ο οποίο όμως έφερε λεφτά στα ταμεία της ομάδας του. Μπορεί η πρόσληψη του προπονητή να έγινε έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα προπονήσεων, αλλά η αγωνιστική δράση δεν είχε ξεκινήσει, οπότε ήταν υπέρ του.

Στο πρωτάθλημα προσπαθεί να μείνει κοντά στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις. Στο κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά και σε μεγάλο βαθμό. Προηγήθηκε, κράτησε το σκορ αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Κούρτιτς πρόσφερε την ισοπαλία στον Δικέφαλο και τον κράτησε ζωντανό για την πρόκριση.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0