Basket Talk

Euroleague: Ο γύρος του... κόσμου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Euroleague: Ο γύρος του... κόσμου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Δεκαοκτώ ομάδες από 9 διαφορετικές χώρες. Πόσο θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στην κανονική διάρκεια της Euroleague τη σεζόν 2022-23;

Τριάντα τέσσερις αγωνιστικές και δεκαοκτώ ομάδες που θα χρειαστεί να διανύσουν συνολικά 753.629 χιλιόμετρα (νούμερο που θα ήταν αυξημένο κατά 108.523 χλμ, αν δεν υπήρχαν οι διπλές αγωνιστικές) για να δώσουν το «παρών» σε όλες τις αναμετρήσεις της regural season της προσεχούς Euroleague.

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον γράφημα του Basket Date Scouting καταδεικνύει τις αποστάσεις που θα κληθεί να καλύψει κάθε ομάδα της κορυφαίας ερυωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2022-23 και το BN Sports σας το παρουσιάζει.

Όπως φαίνεται παρακάτω και όπως προκύπτει από τη γεωγραφική θέση του Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Όντετ Κάτας είναι αυτή που έχει τα πιο μακρινά ταξίδια, τα οποία υπολογίζονται στα 70.513 χλμ. Πολλά παραπάνω από τον μέσο όρο, ο οποίος κυμαίνεται στα 41.868 χλμ.

euroleague-travels.jpg

Στον αντίποδα η Βίρτους Μπολόνια, που κατέκτησε το Eurocup και επιστρέφει στα μεγάλα «σαλόνια» μετά από 14 χρόνια, βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο και έτσι θα χρειαστεί να καλύψει μόλις 31.371 χιλιόμετρα. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκονται επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζαλγκίρις Κάουνας, αφού εδρεύουν στα άκρα της Ιβηρικής χερσονήσου και της Βόρειας Ευρώπης αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις δύο ελληνικές ομάδες, αυτές βρίσκονται αρκετά κοντά στον μέσο όρο. Ο μεν Παναθηναϊκός με 39.704 χλμ, ο δε Ολυμπιακός με 40.711 αντίστοιχα. Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι δύο «αιώνιοι» θα κάνουν το γύρο του... κόσμου, μίας και η περίμετρος της Γης έχει υπολογιστεί στα 40.075 χλμ!

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι «πράσινοι» είναι αυτοί που ευνοήθηκαν περισσότερο -από άποψη μετακινήσεων- από το πρόγραμμά που τους έλαχε στις «διαβολοβδομάδες», εξοικονομώντας το 16.5% των συνολικών χιλιομέτρων, ενώ λιγότερο κερδισμένη από τους 18 μονομάχους είναι η Μπάγερν Μονάχου, που γλιτώνει το 7.8%.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0