Basket Talk

Ο Ολυμπιακός έφερε... ρεκόρ στη EuroLeague: Η παράδοση που «έσπασε» έπειτα από 19 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έφερε... ρεκόρ στη EuroLeague: Η παράδοση που «έσπασε» έπειτα από 19 χρόνια!
Με τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπαρτσελόνα, η EuroLeague βίωσε κάτι, το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ στα Play Offs της διοργάνωσης!

Το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το break στην έδρα της Μπαρτσελόνα, «έσπασε» και μία παράδοση που διατηρούνταν από το 2005!

Οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 στη σειρά και έγιναν η τρίτη ομάδα στα φετινά Play Offs της EuroLeague, που «σπάει» την έδρα του αντιπάλου της, στο Game 1.

Κάτι ανάλογο έκανε και η Φενέρμπαχτσε, η οποία νίκησε με 95-91 τη Μονακό στην παράταση, την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφυγε με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ (23/04, 87-91), «πληγώνοντας» τον Παναθηναϊκό.

Η μοναδική ομάδα που «προστάτευσε» το... σπίτι της στο πρώτο παιχνίδι, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Μπασκόνια (90-74) στο Wizink Center.

Τρία break στο Game 1, δεν είχαν σημειωθεί ποτέ τα τελευταία 19 χρόνια. Όσα χρόνια δηλαδή, υπάρχει το format των Play Offs, το οποίο αρχικά είχε να κάνει με πρόκριση στις δύο νίκες, προτού διαφοροποιηθεί και μετατραπεί σε σειρά Best-Of-Five.

Το γεγονός πως σημειώθηκαν τόσα break από το πρώτο ματς, φανερώνει και το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στην EuroLeague, την ώρα που οι έδρες μοιάζουν να μην παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, όσο παλαιότερα.

Στην πρεμιέρα των Play Offs οι δύο ελληνικές ομάδες «χάραξαν» διαφορετικούς... δρόμους, με τον Παναθηναϊκό να επιθυμεί να νικήσει το δεύτερο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να πάρει πίσω το break. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα στοχεύσει στο 2-0, το οποίο εάν γίνει, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι, στο Final 4 του Βερολίνου.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0