Basket Talk

Εφτάψυχη... βασίλισσα «έγδαρε» (και) τον ΠΑΟΚ 72-67! (video)

Εφτάψυχη... βασίλισσα «έγδαρε» (και) τον ΠΑΟΚ 72-67! (video)

Η ΑΕΚ τα ανέτρεψε όλα στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Λιοσίων με 72-67, παρά την απουσία τελευταίας στιγμής του Νίκου Παππά και του Μπράιαν Ανγκόλα!

Αναμέτρηση δικεφάλων στα Λιόσια είχε το απόγευμα του Σαββάτου, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική της Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση, αλλά μετά το ημίχρονο εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένη με… τσαγανό και σκληροτράχηλη άμυνα. Οι Θεσσαλονικείς «χάθηκε» στην άμυνα και δεν κατάφερε να βάλει… στοπ στην ομάδα του Στέφανου Δέδα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο καλά στον αγώνα παίρνοντας προβάδισμα νωρίς με ένα επί μέρους 11-2 (15-8). Παρόλα αυτά η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματα της και επέστρεψε στην αναμέτρηση άμεσα. Προβάδισμα στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου δεν υπήρχε, καθώς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-21!

Οι γηπεδούχοι με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, πήραν το προβάδισμα με τον Χάμερ, τον Κουζέλογλου να πετυχαίνει γκολ-φάουλ και τον Κολόμ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με +8 (29-21). Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δική του αντεπίθεση με ένα 9-0 (30-29) και το Βαγγέλη Μάτζαρη να αναλαμβάνει πολλές από τις επιθετικές επιλογές των Θεσσαλονικών. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και άφησαν την «ένωση» πίσω στο σκορ με διαφορά 5 πόντων (41-36) πηγαίνοντας στην ανάπαυλα.

H AEK μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο παιχνίδι.  Μάλιστα, η διαφορά έγινε διψήφια, με ένα σερί 11-0  (58-47) και έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας! Με την διαφορά των 10 πόντων, η ομάδα του Στέφανου Δέδα μπήκε στην τέταρτη περίοδο με την ψυχολογία στα ύψη!

Κάτι παραπάνω από 3 λεπτά χρειάστηκαν σττο τελευταίο δεκάλεπτο για να σκοράρει μια από τις δύο ομάδες με τον Κολόμ να πετυχαίνει δύο ελεύθερες βολές. Αμφότερες ομάδες ήταν άστοχες, στην αρχή της περιόδου, αλλά αφού το… ρόδι έσπασε, ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό. Στιγμιότυπο που κρατάμε, είναι η εντυπωσιακή τάπα του Γκρίφιν πάνω στον Λοβ! Παρόλο που ο ΠΑΟΚ πήγε να σοκάρει και να πληγώσει την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά, εκείνη στάθηκε στο ύψος της, με σκληρή άμυνα και συγκέντρωση διατήρησε την υπέρ της διαφορά και πήρε το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Χάμερ (17), Γκρίφιν (15), Κουζέλογλου (14),  Κολόμ (11) και Φλιώνη (10).

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 36-41, 61-51, 72-67
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0