World Sports

Έμα Ραντουκάνου: Κατέκτησε το βραβείο «BBC αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς» και έκανε τον Μάικλ Όουεν να αισθάνεται… παππούς!

Έμα Ραντουκάνου: Κατέκτησε το βραβείο «BBC αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς» και έκανε τον Μάικλ Όουεν να αισθάνεται… παππούς!

Aθλητική προσωπικότητα της χρονιάς BBC ανακηρύχθηκε η Έμα Ραντουκάνου, μετά από ένα ξεχωριστό 2021 με κατάκτηση Grand Slam στο θρίαμβο του US Open.

Σχετικά Άρθρα

Αξέχαστο θα μείνει το 2021 για την Έμα Ραντουκάνου, με το κερασάκι στην τούρτα στο έτος που… φεύγει να είναι η βράβευση ως BBC αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς. Η 19χρονη τενίστρια έγινε η νεότερη αθλήτρια που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο από το 1998 που ήταν η χρονιά του Μάικλ Όουεν.

Ο Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δημοσίευσε ένα ιδιαίτερο tweet λέγοντας πως η βράβευση της Ραντουκάνου τον έκανε να νιώσει αρκετά μεγάλος καθώς το 1998 που βραβεύτηκε ήταν στην ηλικία της!

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Ραντουκάνου έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κατακτά τίτλο Grand Slam μετά την Βιρτζίνια Γουέιντ το 1977. Εξαιτίας του κορονοϊού δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην τελετή βράβευσης στο Σάλφορντ, αλλά η χαρά της ήταν φανερή  στην επικοινωνία της μέσω Zoom. Οι ανταγωνιστές της Ραντουκάνου για το βραβείο ήταν ο πρωταθλητής πυγμαχίας Τάισον Φιούρι, ο Ολυμπιονίκης Τομ Ντάλεϊ, ο κολυμβητής Άνταμ Πίτι, η αθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων ποδηλασίας Σάρα Στόρεϊ και ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι Ραχίμ Στέρλινγκ.
r907673_1296x729_16-9.jpg

Τέλος, έγινε βράβευση στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ως προπονητής της χρονιάς και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας ως ομάδα της χρονιάς. Ως World Sports Star της χρονιάς βραβεύθηκε η Ρέιτσελ Μπλάκμορ που έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια ιππασίας που κερδίζει το Grand National στο Aintree Racecourse του Λίβερπουλ.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0