Τένις

Τσιτσιπάς: «Ένιωσα ασταμάτητος, είχα μια απάντηση σε κάθε κρίσιμη στιγμή»

Τσιτσιπάς: «Ένιωσα ασταμάτητος, είχα μια απάντηση σε κάθε κρίσιμη στιγμή»
Διαβάστε τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη νίκη του κορυφαίου Έλληνα τενίστα επί του Τόμας Ετσεβέρι.

Για την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη στο ματς με τον Τόμας Ετσεβέρι μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στάθηκε και στο παιχνίδι με τον Σάσα Σβέρεφ που ακολουθεί, για τους «16» του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:  

«Νομίζω το τένις μου άλλαξε μετά το πρώτο γκέιμ. Μπήκα λίγο κρύος στο ματς, δεν έβγαιναν τα χτυπήματά μου, αλλά το ότι βρέθηκα πίσω με χαλάρωσε κάπως και το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ήταν να πάρω άμεσα πίσω το μπρέικ, όπως κι έγινε. Εκεί πήρα το μομέντουμ, το οποίο διατήρησα σε όλο το ματς.  

 Ήμουν ήρεμος στα ράλι, προσπαθούσα να διαβάζω το γήπεδο και να παίζω με τη φορά της μπάλας. Έβγαλα μερικά μεγάλα χτυπήματα μέσα στο ματς, μερικά ωραία passing shots και running shots, που με εξέπληξαν κι εμένα. Ήταν ωραίο που έκλεισα έτσι το ματς, από τη στιγμή που το μομέντουμ ήταν εκεί, ένιωσα ασταμάτητος κατά κάποιο τρόπο».

Για τη σύγκριση ανάμεσα στο Court des Princes και το κεντρικό Court Rainier III: «Είναι παρόμοια γήπεδα, φυσικά στο άλλο court υπάρχει περισσότερος χώρος και είμαι λίγο πιο συνηθισμένος να παίζω εκεί. Μου αρέσει όμως και αυτό το γήπεδο και κατάφερα να παίξω πολύ καλό τένις και εδώ. Πολλά παιδιά έρχονται εδώ με τους γονείς τους από την Ιταλία και τη Γαλλία για να με υποστηρίξουν και αυτό μου δίνει ενέργεια».

Για το ματς με τον Σβέρεφ: «Είναι σπουδαίος ανταγωνιστής και μπορεί να παίξει μεγάλο τένις στο χώμα. Θα φτιάξω το πλάνο παιχνιδιού μου και θα προσεγγίσω το ματς με την ηρεμία και τη σταθερότητα που είχα και σήμερα. Ευελπιστώ πως θα βγω εκεί έξω και θα παίξω για μια ακόμα φορά καλό τένις».

Ενώ μιλώντας και στα ελληνικά, ανέφερε: «Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας, κατάφερα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, διάβαζα τις γωνίες του γηπέδου πολύ καλά. Ένιωθα πως είχα μια απάντηση σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Πίσω από τα ράλι ένιωσα δυνατός και αποφασιστικός στο τι θα κάνω και ποια τακτική θα ακολουθήσω. Τα γκέιμ ήταν κλειστά και υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να πάει λίγο διαφορετικά, αλλά πιστεύω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές έκανα το κάτι παραπάνω. Το πιο σημαντικό ήταν η ψυχραιμία μου, γιατί δεν έδωσα πολλά αβίαστα λάθη και δημιούργησα κάποια απίστευτα χτυπήματα σε μερικές στιγμές του αγώνα, ακόμα και εγώ ξαφνιάστηκα με το πως αντέδρασα στους συγκεκριμένους πόντους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0