Basket Talk

Πριν κρίνεις έναν παίκτη σκέψου: Μερικά πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από το μπάσκετ!

Πριν κρίνεις έναν παίκτη σκέψου: Μερικά πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από το μπάσκετ!

Τι κάνεις όταν είσαι ο Κάιλ Γκάι και η ομάδα σου παίζει στον τελικό του Basketball Champions League, αλλά εκείνη την ώρα γεννιέται το παιδί σου; Πράγματα που για πολλούς είναι δεδομένα, για τους αθλητές μερικές φορές δεν είναι, αφού πρέπει να βάζουν την δουλειά πάνω απ’ όλα…

Η Τενερίφη αναμετρήθηκε με τη Μάλαγα στον τελικό του Basketball Champions League και μπορεί να ηττήθηκε με τη μεγάλη και σπουδαία εμφάνιση του Κάιλ Γκάι (18π., 6ρ., 4α.) να μην είναι δυστυχώς αρκετή, αλλά μερικά πράγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από έναν τελικό κι από ένα τρόπαιο.

Η ομάδα που απέκλεισε από τον τελικό του BCL την «μαχητική» παρέα του Βασίλη Σπανούλη μπορεί να μην κατάφερε να φύγει με το Κύπελλο με τους παίκτες να είναι εμφανώς στεναχωρημένοι και με τα κεφάλια κατεβασμένα. Ανάμεσά τους και ο Γκάι που είχε έναν παραπάνω λόγο να είναι συναισθηματικά φορτισμένος.

Σαφώς και ήταν από τους παίκτες που τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό κατέθεσαν την ψυχή τους στο… γυάλινο παρκέ της Μπεογκράτσκα Αρένα, αλλά παράλληλα με την εξέλιξη του μεγάλου τελικού η γυναίκα του έφερνε στον κόσμο τον γιο του.

Έτσι ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλαγα και με το πέρας της post-game ομιλίας του προπονητή του, κάθισε στο πάτωμα των αποδυτηρίων απομονωμένος απ’ όλους κάνοντας βιντεοκλήση με τη γυναίκα του για να συναντήσει για πρώτη φορά τον γιο του.

FB_IMG_1714407845832.jpg

Η συγκίνησή του ήταν βαθιά χαραγμένη στο πρόσωπό του και αντικρίζοντας κάποιος αυτή την τρυφερή εικόνα μπορεί άμεσα να συνειδητοποιήσει πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από έναν αγώνα μπάσκετ.

Τι γίνεται όμως όταν δε μπορείς να λείψεις από την δουλειά σου; Όταν ξέρεις πόσο σημαντικός είσαι για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα και δεν θες να την αφήσεις ξεκρέμαστη;

Τότε, λοιπόν, στερείσαι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Γι’ αυτό πριν κάποιος κρίνει έναν παίκτη επειδή ήταν σε κακή μέρα ή επειδή έχασε έναν σουτ, καλό είναι να σκέφτεται τι μπορεί να θυσιάζει ή να χάνει…

Πηγή: Fifty Shades of Basketball

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0