Retro Stories

Μάικλ Τζόρνταν: Το «αντίο» στους Μπουλς που έγινε… εις το επανιδείν! (video)

Μάικλ Τζόρνταν: Το «αντίο» στους Μπουλς που έγινε… εις το επανιδείν! (video)
Το ημερολόγιο έγραφε 6 Οκτωβρίου 1993, όταν ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το NBA, όντας μόλις 30 χρονών, μετά από τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, σοκάροντας τον κόσμο του μπάσκετ.

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω στα ‘90s, ένας ήταν ο παίκτης που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά κυριαρχώντας στα παρκέ της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Air» μέχρι τα 30 του χρόνια είχε καταφέρει να… μαγέψει άπαντες με το ταλέντο του και είχε ήδη προσθέσει στην συλλογή του τρία δαχτυλίδια με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς.

Έχοντας κατακτήσει την κορυφή του… Έβερεστ, τον Οκτώβριο του 1993, μετά και το τρίτο πρωτάθλημα που πανηγύρισε με τους «ταύρους», έχασε την επιθυμία του να διαπρέπει στα γήπεδα του NBA.

10931216_1634804193407996_3750222829361581150_n.jpg

Πολλοί τότε έκαναν λόγο, ότι η απώλεια που βίωσε ο Μάικλ Τζόρνταν με τον θάνατο του πατέρα του, Τζέιμς, διαδραμάτισε τον σημαντικότερο ρόλο, ώστε ο σταρ του μπάσκετ να θελήσει να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, όσο βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

FCAW5SMRWRBXNMPUFKPJPCA6VU.webp

Πολύ πιθανό η θέληση του «Air» για να κυροαρχεί στον «μαγικό κόσμο» του NBA να κλονίστηκε από αυτόν τον χαμό, όμως η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό δεν έπαψε να υφίσταται.

Ο πατέρας του ως μεγάλος φαν του μπέιζμπολ ο ίδιος, είχε βλέψεις για τον Μάικλ να κυνηγήσει μία καριέρα σ’ αυτό το άθλημα. Μάλιστα, ήταν το πρώτο σπορ που του έμαθε να παίζει και αυτό με το οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί λίγους μήνες, αφού ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ.

jzwgxl1khdiwlehjo9ww_1.jpg

Ο Τζόρνταν φρόντισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του πατέρα του και αντιμετώπισε με την ίδια σοβαρότητα αυτή τη νέα πρόκληση. Ανέκαθεν ήταν ανταγωνιστικός γι’ αυτό και κατέβαλε την ίδια προσπάθεια για να διακριθεί και στη νέα του ομάδα, τους  Ουάιτ Σοξ, μόνο που ήταν φανερό πως δεν υπήρχε σύγκριση με το ταλέντο του στον χειρισμό της «πορτοκαλί θεάς». Παρ’ όλα αυτά έδειξε να το διασκεδάζει, με όσους τον έζησαν εκείνη την περίοδο να μένουν εντυπωσιασμένοι από την σοβαρή προσπάθεια που έκανε ο Τζόρνταν.

Εικοσιένα μήνες κράτησε αυτή η στροφή στην καριέρα του «Air», που τον Μάρτιο του 1995 ανακοίνωσε πως αποχαιρετά το MLB και… τσακ - μπαμ στις 18 του ίδιου μήνα επέστρεψε στο… φυσικό του περιβάλλον, στα παρκέ του NBA, με την χαρακτηριστική έκφραση «I’m back», που έμεινε στην ιστορία.

Αυτή ήταν φυσικά η σοφότερη επιλογή, αφού με το που γύρισε πίσω στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου «χάρισε» άλλους τρεις συνεχόμενους τίτλους στους Σικάγο Μπουλς φορώντας αυτή τη φορά, όμως, τη φανέλα με το νούμερο 45 και όχι το αγαπημένο του 23, που οι «ταύροι» είχαν αποσύρει μετά την αποχώρησή του από το NBA.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0