Retro Stories

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός «αγκάλιαζε» το τελευταίο του πρωτάθλημα (video)

Η μέρα που ο Παναθηναϊκός «αγκάλιαζε» το τελευταίο του πρωτάθλημα (video)

Έντονες θα είναι οι αναμνήσεις των φίλων του Παναθηναϊκού από κείνο το πρωτάθλημα.

Ήταν 28 Μαρτίου το 2010, όταν ο Παναθηναϊκός, έφτανε μία ανάσα από το 20ο πρωτάθλημά του, το οποίο στη λίγες μέρες αργότερα θα έκανε επίσημα δικό του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τέσσερεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να είχαν αγωνιστική υποχρέωση για την 28η αγωνιστική (30 στο σύνολο) και να παίζανε την ίδια ώρα (Κυριακή στις 19:00).

Οι «Πράσινοι» είχαν εκτός έδρας υποχρέωση με τον Ατρόμητο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούσανε τη Ξάνθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μία βραδιά που είχε βρει ως μεγάλο κερδισμένο τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, χωρίς να είχε αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, είχε πάρει τη νίκη με 0-3 χάρις σε γκολ των Σαλπιγγίδη (18'), Σισέ (73΄) και Λέτο (88').



Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης με το αποτέλεσμα να ήταν 0-0.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν καταφέρει να βάλουν το πολυπόθητο γκολ και έτσι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (Ηρακλής εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός).



Το πρωτάθλημα βαφτίστηκε «πράσινο» μία εβδομάδα αργότερα, με το «τριφύλλι» να επικρατεί 2-0 του Ηρακλή και να κατακτά την πρώτη θέση.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0