Πρόσωπα

Γκουστάβο Σκάρπα: Ο «σκέιτερ» που κατέκτησε τα πάντα πλάι στον Φερέιρα και κάνει το επόμενο βήμα στην Ευρώπη (video)

Γκουστάβο Σκάρπα: Ο «σκέιτερ» που κατέκτησε τα πάντα πλάι στον Φερέιρα και κάνει το επόμενο βήμα στην Ευρώπη (video)

Ο Γκουστάβο Σκάρπα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην Ευρώπη και το BN Sports σας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του…

«Σίγουρα θα προωθήσω το παιδί μου προς το skateboard γιατί το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση αλλά κάτι πολύ δύσκολο». Σπάνια ένας πατέρας δεν θα επικροτήσει το παιδί του να ακολουθήσει το επάγγελμά του. Είτε πιο έντονα, είτε πιο ήπια αλλά ο Γκουστάβο Σκάρπα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού για τη θέση του μεσοεπιθετικού θα έρθει στην Ελλάδα τον ερχόμενο Γενάρη, με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, και το BN Sports σας δίνει στο… πιάτο την ιστορία του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού που περιέχει μία ιδιαίτερη αγάπη για το skateboard, την εκτόξευση από το πουθενά και την ιδιαίτερη σχέση με τον Αμπέλ Φερέιρα.

Η εκτόξευση στη Φλουμινένσε και οι… κούπες με την Παλμέιρας!

Γεννημένος στο Καμπίνας του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, ο Γκουστάβο Σκάρπα δεν ήταν η εξαίρεση στην εξέλιξη των Βραζιλιάνων που ζουν στις φαβέλες. Οικονομικά δύσκολα και σπάνια η οικογένεια είχε πλούσιο γεύμα στο τραπέζι. Για αυτό και ο ίδιος στράφηκε από πολύ νεαρή ηλικία στο ποδόσφαιρο, παίζοντας ξυπόλητος στα στενά της πόλης του για να φτάσει να γίνει αποδεκτός από την ακαδημία της Φλουμινένσε.

Η εξέλιξή του ήταν τρομακτική και ο δανεισμός στην Μπραγκαντίνο της Red Bull μόνο καλό του έκανε καθώς επέστρεψε στον βραζιλιάνικο σύλλογο ακόμα πιο έτοιμος και ώριμος. Ήταν 21 ετών όταν έκανε τα πρώτα σοβαρά επαγγελματικά βήματα της καριέρας του και για 2,5 χρόνια καθήλωσε το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, φτάνοντας μέχρι και στην Εθνική Βραζιλίας. Συνολικά έφτασε τα 111 ματς με απολογισμό 16 γκολ και 25 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα προς την κορυφή.

Ο στόχος του ήταν να κατακτήσει κούπες και αυτό το βρήκε στην Παλμέιρας, στην οποία μεταγράφηκε ως ελεύθερος τον Γενάρη του 2018. Εκεί, είδε την εκτόξευση και στο… παλμάρε του, κατακτώντας τα πάντα με τον βραζιλιάνικο σύλλογο μέσα στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται εκεί. Ο απολογισμός είναι δύο Copa Libertadores, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας και ένα κύπελλο Βραζιλίας.

Η ιδιαίτερη σχέση με τον Αμπέλ Φερέιρα!

Αν κάποιος ρίξει μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά του Σκάρπα, τότε θα καταλάβει γιατί η σχέση του με τον Αμπέλ Περέιρα δεν είναι σαν τις άλλες. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει, μακράν από τον δεύτερο, τους καλύτερους αριθμούς με τον άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε ο Πορτογάλος κόουτς, η Παλμέιρας δεν άρχισε απλά να κατακτάει τίτλους αλλά είδε και τον Βραζιλιάνο να απογειώνεται.

Το στυλ παιχνιδιού του Αμπέλ ταίριαξε «γάντι» στον 28χρονος μεσοεπιθετικό και αυτό επιβεβαιώνεται από τα 19 γκολ και τις 34 ασίστ σε 114 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε να πείσει τον Σκάρπα να ανανεώσει και να μείνει στην Βραζιλία αλλά οι προσπάθειες του απέτυχαν μπροστά στην επιθυμία του ίδιου να συνεχίσει στην Ευρώπη.

palmeiras-hoje-abel-ferreira-gustavo-scarpa.png

Ο… έρωτας με το skateboard, η επιρροή στο ποδόσφαιρο και το σημαιάκι του κόρνερ!

Αξέχαστη έχει μείνει η εικόνα του Γκουστάβο Σκάρπα να έχει μαζί του στους πανηγυρισμούς για το Copa Libertadores, ένα skateboard, ξαφνιάζοντας τους συμπαίκτες του. Όταν ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ρωτήθηκε για αυτή την κίνηση, ο ίδιος παραδέχθηκε τον «έρωτα» που έχει με το συγκεκριμένο σπορ και μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό.
51709500513-ffd67a9158-o.jpg

«Το ξεκίνησα στην καραντίνα για πλάκα και είδα πως με βελτίωσε και στο ποδόσφαιρο». Όπως είχε παραδεχθεί, κάνοντας skateboard, οι αστράγαλοί του έγιναν πιο σταθεροί ενώ δυνάμωσε αρκετά και ο κορμός του. Από ένα απλό χόμπι, το skateboard έγινε η αμέσως επόμενη μεγάλη αγάπη του Σκάρπα μετά το ποδόσφαιρο.

«Πάντα μετά από αγώνες, κάνω γύρω στις 3 με 4 ώρες. Τα πρώτα 15 λεπτά είναι δύσκολα αλλά μετά το απολαμβάνω σε μεγάλο βαθμό», είναι κάποια από τα λόγια που είχε πει στην συγκεκριμένη συνέντευξη. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος που ο Βραζιλιάνος άσος είχε γίνει… viral. Σε ένα ματς κόντρα στη Σαν Λορέντσο, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είχε αναλάβει να εκτελέσει ένα κόρνερ ωστόσο μπλέχτηκε με το σημαιάκι του κόρνερ πάνω στη βιασύνη του, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για την ομάδα του.

Ο… χαμός με Νότιγχαμ και η επιτυχία του Ολυμπιακού!

Ήταν 19 Ιουνίου όταν το όνομα του Γκουστάβο Σκάρπα ήρθε στην ελληνική επικαιρότητα ως ο «10άρι» που θέλει ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο 28χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Παλμέιρας μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα, οπότε μπορεί από τώρα να υπογράψει σε άλλη ομάδα ως ελεύθερος και να ενσωματωθεί τότε. Ο Ολυμπιακός δουλεύει την υπόθεση από τότε και μετά την άρνηση της Παλμέιρας να τον κρατήσει για έξι μήνες και να μην βάλει λεφτά στα ταμεία της, οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να τον κλείσουν από τώρα για τότε.

Τελικά ο ίδιος, όπως όλα δείχνουν, τα βρήκε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και εν τέλει υπέγραψε εκεί. Ωστόσο, όμως αναφέρουν και οι Βραζιλιάνοι, τον Γενάρη ο παίκτης δεν θα ενσωματωθεί στον αγγλικό σύλλογο αλλά στον Ολυμπιακό με την μορφή δανεισμού ώστε να παίξει και Ευρώπη. Σε ποιο σημείο είναι η επιτυχία των Πειραιωτών;

Στο ότι έκαναν τόσο γρήγορες κινήσεις που έκαναν τον παίκτη να μην κοιτάξει άλλη ευρωπαϊκή πρόταση, παρότι κινήθηκαν δυναμικά για την απόκτησή του, τόσο η Σεβίλλη όσο και η Γαλατασαράι με τη Φενέρμπαχτσε. Ο ίδιος έμεινε προσηλωμένος στο πλάνο του Ολυμπιακού και πουθενά αλλού. Ακόμα, είναι σίγουρο πως αν το συμβόλαιό του έληγε τον Δεκέμβρη του 2023 και όχι του 2022, το κόστος της μεταγραφής θα έφτανε στα 15 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Όπως και να έχει γίνει η συμφωνία, η μεταγραφή του Σκάρπα ανεβάζει κατακόρυφα τον Ολυμπιακό και από τον Γενάρη, θα του προσφέρει μία περίπτωση από το πάνω ράφι που κατέκτησε τα πάντα στην Βραζιλία και θέλει να το κάνει και στην Ευρώπη.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0