Πρόσωπα

Χαβιέ Μεντόσα: Ο «φονιάς των… μεγάλων» που αλλάζει επίπεδο τον Ιωνικό (video)

Χαβιέ Μεντόσα: Ο «φονιάς των… μεγάλων» που αλλάζει επίπεδο τον Ιωνικό (video)

Η «απάντηση» του Ιωνικού στην αποχώρηση του Αίας Άοσμαν ήταν άμεση και παραπάνω από… δυναμική. Ο Χαβιέ Μεντόσα μονοπώλησε το ενδιαφέρον με τον Παναιτωλικό την περασμένη σεζόν και το BN Sports σας εξηγεί γιατί αναβαθμίζει την ομάδα της Νίκαιας.

«Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές. Θα ήθελα να παραμείνω στην Ελλάδα είναι η αλήθεια». Λίγες ώρες μετά το απίθανο γκολ επί της ΑΕΚ, ο Χαβιέ Μεντόσα είχε παραδεχθεί ο παραπάνω αποκλειστικά στο BN Sports, δείχνοντας τους στόχους που έχει μετά το πέρας του συμβολαίου του με τον Παναιτωλικό. Η αλήθεια είναι, πως η σεζόν που έκανε, αντιστοιχούσε σε μία μεταγραφή προς μία από τις ομάδες του Big-5.

Ωστόσο, αν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μας αιφνιδίασε μία φορά, ο Ιωνικός το έκανε… δέκα. Μετά το «φιάσκο» με τον Αίας Άοσμαν, η ομάδα της Νίκαιας δεν κάλυψε απλώς το κενό του αλλά βρήκε κάτι ακόμα καλύτερο που ακούει στο όνομα του 29χρονου άσου. Του ποδοσφαιριστή που πήρε (δικαίως), το παρατσούκλι ως ο «φονιάς των μεγάλων» στη Super League.

Όχι πολλά αλλά κρίσιμα γκολ…

Οι αριθμοί του Αίας Άοσμαν δεν συγκρίνονται με άλλου παίκτη ανάμεσα στις ομάδες των play out. Ο Σύριος μεσοεπιθετικός απογείωσε τον Ιωνικό και όπως και αν ήταν το τέλος της θητείας του στη Νίκαια, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της παραμονής του συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια. Ωστόσο, ο Χαβιέ Μεντόσα είναι άλλου τύπου ποδοσφαιριστής.

Δεν πετυχαίνει τα 10+ γκολ σε καμία περίπτωση όμως, ξέρει πότε πρέπει να… σκοράρει. Το απέδειξε περίτρανα την περσινή σεζόν με τα χρώματα του Παναιτωλικού. Αρχικά, πέτυχε υπερπολύτιμα τέρματα απέναντι στους «μεγάλους». Δηλαδή, κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, η ομάδα του νίκησε χάρη στα δικά του γκολ.

Παράλληλα, από τα συνολικά έξι τέρματα που έχει πετύχει, μόνο μία φορά η ομάδα του ηττήθηκε, στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, το 2020/21. Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 2-1 αλλά στην επόμενη χρονιά, το γκολ του Μεντόσα χάρισε τη νίκη στον Παναιτωλικό με 1-0.

«Πολυεργαλείο»…

Ο ρόλος του Χαβιέ Μεντόσα δεν είναι μοναδικός στο γήπεδο. Αυτό άρεσε και στον Γιάννη Αναστασίου. Ο Αργεντινός δεν είναι το κλασσικό «10άρι» που γνωρίζουμε όλοι. Είναι ένας πολυθεσίτης που ξέρεις πως να παίξει και στο κέντρο, και ως εξτρέμ. Ακόμα και ως επιθετικός. Φυσικά, η κανονική θέση του είναι πίσω από τον φορ από όπου μπορεί να μοιράζει και να σκοράρει αλλά μπορεί να καλύψει με επιτυχία και άλλους ρόλους.

Παράλληλα, τα έξι γκολ και οι ισάριθμες ασίστ που έχει πετύχει αυτά τα δύο χρόνια στη χώρα μας, δεν είναι σε τυχαία παιχνίδια αλλά και αυτά των ειδικών συνθηκών. Σε αυτά, ουσιαστικά, που ο Παναιτωλικός χρειάστηκε την ποιότητά του για να πάρει αποτέλεσμα, κάτι που δεν αποκλείεται να χρειαστεί και ο Ιωνικός τη νέα σεζόν.

Ισχυρή απάντηση από τον Ιωνικό!

Ο Μεντόσα θα μπορούσε κάλλιστα, μιας και έληγε το συμβόλαιό με τον Παναιτωλικό, να καταλήξει σε μία ομάδα του Big-5. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές το όνομά του έπαιξε δυνατά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη (έχει και τον Μπούργος). Ωστόσο, ο Ιωνικός έδωσε μία ηχηρή απάντηση προς όλες τις κατευθύνσεις για τη νέα σεζόν. Μπορεί η ομάδα να είχε εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή και να έκανε πορεία… πρωταθλητή στα play out, όμως του χρόνου θέλει κάτι ακόμα παραπάνω από αυτό.

Η αποχώρηση του Αίας Άοσμαν ήρθε από το… πουθενά. Ο παίκτης είχε υποσχεθεί να ανανεώσει αλλά εν τέλει αποφάσισε να μην το κάνει, με τον ίδιο να εξηγεί τον λόγο αποκλειστικά στο BN Sports. Και όμως, η ομάδα της Νίκαιας δεν… πάγωσε, ούτε σταμάτησε τον σχεδιασμό της. Κάτω από άκρα μυστικότητα και γρήγορες κινήσεις, «έκλεψε» τον έμπειρο άσο και τον έκανε δικό της.

Σίγουρα, καθρέφτης είναι το γήπεδο και με τον ίδιο τρόπο που η μεταγραφή του Άοσμαν δεν έκανε τόσο… θόρυβο και εν τέλει εξελίχθηκε σε MVP της σεζόν, το ανάποδα μπορεί να συμβεί με τον Μεντόσα. Μέχρι τότε, ο Ιωνικός, έχει κάνει μία μεταγραφή που «τάραξε» τα νερά της ελληνικής αγοράς.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0