Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Λεβαντόφσκι ξεπέρασε τον θρυλικό Μίλερ: Μία ασύλληπτη σεζόν και το ιστορικό γκολ που «έσπασε» ρεκόρ 49 ετών! (video)

Όταν ο Λεβαντόφσκι ξεπέρασε τον θρυλικό Μίλερ: Μία ασύλληπτη σεζόν και το ιστορικό γκολ που «έσπασε» ρεκόρ 49 ετών! (video)

22/05/2021: Στο τελευταίο ματς της σεζόν για τη Bundesliga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κυνηγάει ένα ρεκόρ σχεδόν μισού αιώνα, σκοράρει στο 90ό λεπτό και γράφει ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο!

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Αναμφίβολα, ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που πέρασαν από τα γήπεδα της Γερμανίας και όχι μόνο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι συνυφασμένος με τη Bundesliga και με το τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Με συνολικά 384 γκολ σε 12 σεζόν και έχοντας αναδειχθεί επτά φορές πρώτο «κανόνι» στο γερμανικό πρωτάθλημα, επιβεβαιώνει απόλυτα τη «φονική» φήμη που τον συνοδεύει.

Πάντως, η σεζόν 2020/2021 έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Πολωνού, ή εάν προτιμάτε, ο ίδιος κατέχει μία μοναδική πρωτιά στα «βιβλία» της Bundesliga.

Κι αυτό, γιατί «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ, που κρατούσε για 49 ολόκληρα χρόνια. Από έναν «θρύλο» του γερμανικού ποδοσφαίρου, τον Γκερντ Μίλερ. Ο Μίλερ είχε ολοκληρώσει τη σεζόν 1971/1972 με 40 γκολ, επίδοση που θεωρούνταν… αξεπέραστη σε επίπεδο Bundesliga.

Στις 15 Μαΐου 2021, ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να την «ισοφαρίσει», σκοράροντας απέναντι στη Φράιμπουργκ. Του έλειπε ένα γκολ για να κάνει αυτός ένα νέο ρεκόρ. Απέμενε μία αγωνιστική, αυτή απέναντι στην Άουγκσμπουργκ.


Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και την Allianz Arena άδεια λόγω… covid, ο Πολωνός κυνηγούσε αυτό το ένα, ιστορικό γκολ. Η Μπάγερν βρισκόταν μπροστά με 4-2 και το ματς πλησίαζε στο 90ό λεπτό.

Τότε ακριβώς, ο… ήσυχος μέχρι εκείνη την ώρα, Λεβαντόφσκι μίλησε. Πήρε το «ριμπάουντ», απέφυγε τον τερματοφύλακα και σκόραρε προ κενής εστίας. Και φυσικά, το πανηγύρισε σαν μικρό παιδί!


Χρειάστηκε μόλις 28 ματς για να πιάσει την επίδοση του Μίλερ και ένα ακόμη για να την ξεπεράσει! Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Και μάλλον θα πάρει χρόνο να καταρριφθεί από κάποιον άλλο.

Ίσως αυτός να είναι ο Χάρι Κέιν που φέτος, στην «παρθενική» του χρονιά, σταμάτησε στα 36 τέρματα. Μέχρι, όμως, αυτός ο κάποιος κατορθώσει να τον πιάσει, ο Λεβαντόφσκι θα καμαρώνει για εκείνη την ασύλληπτη σεζόν των 41 γκολ στη Bundesliga που έγραψε ιστορία μία ημέρα σαν σήμερα πριν τρία χρόνια.

lewa.jpeg

λεβ_τοπ_σκορερ.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0