Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία φορά που ο Νίκος Λυμπερόπουλος «πλήγωσε» την ΑΕΚ (video)

Η τελευταία φορά που ο Νίκος Λυμπερόπουλος «πλήγωσε» την ΑΕΚ (video)
09/02/2003: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο, για την 18η αγωνιστική της Α' Εθνικής. Ένα ματς που με τα χρόνια, απέκτησε ιστορική σημασία, εξαιτίας του Νίκου Λυμπερόπουλου.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Λίγοι έχουν καταφέρει ό,τι ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Να έχουν αγωνιστεί, δηλαδή, σε δύο από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, περνώντας μάλιστα απευθείας από τη μία ομάδα στην άλλη, και να έχουν αγαπηθεί τόσο, και από τις δύο πλευρές!

Ο Καλαματιανός φορ το έκανε πράξη και σαν σήμερα (09/02) το 2003, αντιμετώπισε για τελευταία φορά ως αντίπαλος, την ομάδα που έμελλε να είναι η επόμενη της καριέρας του.

Στην 18η αγωνιστική της Α' Εθνικής, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος «άνοιξε» το σκορ στο 33', και αυτή ήταν η τελευταία φορά που αντιμετώπισε την «Ένωση», αλλά και σκόραρε απέναντί της.



Για την ιστορία, ο Μαλαδένης ισοφάρισε στο 37' και ο Μπασινάς με πέναλτι στο 71', έκρινε το ματς. Ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτος στη βαθμολογία, αλλά στο φινάλε, όλα κρίθηκαν στο περίφημο «ματς της Ριζούπολης».

Λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2003, ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήρε την απόφαση και μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, ύστερα από παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, για την οποία είχε μιλήσει ο ίδιος, στο BN Sports.

Έγραψε τη δική του ιστορία με την ΑΕΚ, παίζοντας σε 262 παιχνίδια, τρία λιγότερα από αυτά με τον Παναθηναϊκό.

Κράτησε, όμως, τις ισορροπίες στο σκοράρισμα, αφού σε επτά σερί χρόνια στους «πράσινους» και άλλα τόσα συνολικά, στις δύο θητείες του στην «Ένωση», σκόραρε από 101 φορές.





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0