Μια Φώτο μια Ιστορία

Κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα: Ο Λιονέλ Μέσι «βασιλιάς» του κόσμου και Αργεντίνος... Θεός!

Κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα: Ο Λιονέλ Μέσι «βασιλιάς» του κόσμου και Αργεντίνος... Θεός!

18 Δεκεμβρίου 2022: Το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου στα χέρια του Λιονέλ Μέσι! Το ήθελε, πάλεψε γι' αυτό με όλες του τις δυνάμεις και το κέρδισε, σε έναν «μυθικό» τελικό με τη Γαλλία, στα γήπεδα του Κατάρ!

Τριάντα έξι χρόνια δίχως Μουντιάλ για ένα έθνος όπως είναι η Αργεντινή ήταν πολλά. Όμως, η προσμονή έφτασε στο τέλος της, μια μέρα σαν σήμερα το 2022 στο Λουσαίλ του Κατάρ. Έπειτα από έναν τελικό, «διαφήμιση» του ποδοσφαίρου και απολύτως αντάξιο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της Γαλλίας του Κιλιάν Εμπαπέ στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4–2 (3–3 η κανονική διάρκεια) και πανηγύρισε την τρίτη κατάκτηση της ιστορίας της.

viber_image_2023-12-17_23-17-42-097.jpg

 Απροσδόκητος ήρωας της «αλμπισελέστε» στη διαδρομή για την κατάκτηση του τροπαίου, υπήρξε ο «φύλακας – άγγελος», Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, είπε ένα «εμφατικό» όχι στον Κόλο Μουανί. Στη συνέχεια, απέκρουσε το πέναλτι του Κομάν και απολύτως δίκαια, ανταμείφθηκε με τον τίτλο του πολυτιμότερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης. Μαζί με τον Αργεντίνο κίπερ, ξεχώρισαν οι Έντσο Φερνάντες και Ροντρίγκο Ντε Πολ οι οποίοι συνέδραμαν τα μέγιστα στην πορεία προς την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου. Κορυφαίος όλων φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σε ηλικία 35 ετών, προσέθεσε στο «παλμαρέ» του τον τίτλο που του έλειπε και που στοίχειωνε τα όνειρά του από το μακρινό 2014. Πριν από οκτώ χρόνια, στο Μαρακανά, ο Λιονέλ Μέσι είχε δει τα όνειρά του για κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου να «καίγονται» από τον Γκέτσε και απογοητευμένος λίγο μετά, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική όμαδα.

Είχε κάνει λάθος. Όμως, το κατάλαβε και μετανόησε. Και έτσι, ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στον Λιονέλ Μέσι μία θέση μια θέση στην αιωνιότητα. Μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2021, στο μέρος όπου είχε πληγωθεί το 2014 εξιλεώθηκε και ακολούθησε το «κερασάκι» στην τούρτα.

Η κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ, αποτελεί το επιστέγασμα μιας τεράστιας και απόλυτης ποδοσφαιρικής καριέρας. Στολίζει με «δάφνες δόξας», έναν ποδοσφαιριστή που όμοιός του, είναι πιθανό να μην βρεθεί για τα επόμενα πολλά έτη (ή και ποτέ ξανά). Ο θρίαμβος της Αργεντινής στη Μέση Ανατολή το βράδυ της 18ης Δεκέμβρη του 2022, αναβάθμισε τον Λιονέλ Μέσι σε κατηγορία… Ντιέγκο Μαραντόνα. Ένα ακόμη είναι βέβαιο, πως, όπως και ο Μαραντόνα που «γέννησε» δική του θρησκεία, έτσι και ο Μέσι, αντιμετωπίζεται πλέον ως θεάνθρωπος και σωτήρας ενός έθνους που έχει μάθει να περνά δύσκολα και που είναι καταδικασμένο να λατρεύει σαν Θεούς, ανθρώπους που κλωτσούν μια μπάλα.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0