Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρώτο Άρης vs Γκάλης: Το πιο… περίεργο παιχνίδι και τα κλάματα του «Γκάνγκστερ»! (video)

Το πρώτο Άρης vs Γκάλης: Το πιο… περίεργο παιχνίδι και τα κλάματα του «Γκάνγκστερ»! (video)

Ήταν απόγευμα Σάββατου, 21 Νοεμβρίου του 1992, όταν ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα της καρδιάς του, τον Άρη, όντας παίκτης του Παναθηναϊκού στιγματίζοντας μια για πάντα το ελληνικό μπάσκετ.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Έχουν περάσει 31 χρόνια, απ’ όταν ο Νίκος Γκάλης φορώντας το τριφύλλι στο στήθος έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του απέναντι στον Άρη κάνοντας το πιο… περίεργο παιχνίδι της ζωής του, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Την σεζόν 1992-1993 ο Παναθηναϊκός με τον Παύλο Γιαννακόπουλο έκανε ίσως το... μπαμ του αιώνα, ντύνοντας στα «πράσινα» τον Νίκο Γκάλη ταράζοντας μια και καλή τα… νερά του μπασκετικού κόσμου.

Ο «Γκάνγκστερ» είχε περάσει 13 ολόκληρα χρόνια στον Άρη ανεβάζοντας την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη και ζώντας μαζί της αξέχαστες στιγμές δόξας. Το όνομα Γκάλης ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως στις 21 Νοεμβρίου του 1992 θα έπρεπε να την δει ως αντίπαλο και να την κερδίσει.

galis-696x456_1.jpg

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μονομαχίας δικής μου και του Παναγιώτη (σ.σ. Γιαννάκη). Στο μπάσκετ υπάρχουν 10 παίκτες στο γήπεδο και όχι δύο. Ήμασταν τόσα χρόνια συμπαίκτες και δεν το βλέπουμε έτσι. Δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος. Για μένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Γκάλης και Άρης είναι ιστορία. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε ο Άρης. Είναι ένα ντέρμπι και τίποτε άλλο…», ήταν τα λόγια του Γκάλη πριν το ματς για τη… μονομαχία με τον άλλοτε «διόσκουρό» του στον Άρη, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Έτσι όλα τα βλέμματα στράφηκαν εκείνο το απόγευμα στο Κλειστό της Γλυφάδας, όπου και έλαβε χώρα η αναμέτρηση. Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με μερικές εκατοντάδες φίλους του Άρη να δίνουν το παρών αποθεώνοντας τον Νίκο Γκάλη.

Το τελικό σκορ βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με σκορ 82-70 κόντρα στους Θεσσαλονικείς, με τον Γκάλη να τελειώνει τον αγώνα με 26 πόντους (11/13 δίποντα, 4/5 βολές) και 11 ασίστ.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που έπαιξαν με καρδιά και ψυχή. Όταν παίζει απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι Άρης και μπορείς να κερδίσει με αυτό το σκορ, τα λέει όλα. Συγχαρητήρια στον Άρη που έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν το πιο περίεργο παιχνίδι της ζωής μου. Ειλικρινά, αισθάνθηκα και είπα 'τι ζητάω εδώ μέσα'. Όμως όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, έπαιζα μπάσκετ. Ο Γκάλης και ο Άρης είναι στην ιστορία και δεν μπορώ να πω κάτι για το παρελθόν. Έκανα το καθήκον μου και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο συναισθηματικά φορτισμένος «Γκάνγκστερ» μετά το ματς.

nick-galis-pao.jpg

Όμως, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας δεν άντεξε και λύγισε ξεσπώντας σε κλάματα στα αποδυτήρια, αφού δε μπορούσε να καταπιέσει άλλο τα ανάμεικτα και τα έντονα συναισθήματα που «έπνιγε» κατά τη διάρκεια του ματς. Το ξέσπασμά του το αποκάλυψαν οι Παύλος Γιαννακόπουλος και Στόγιαν Βράνκοβιτς τονίζοντας πως δεν έχουν ξαναδεί τον Γκάλη έτσι και πως τους άγγιξε η ανθρώπινη πλευρά του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0