Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Μαραντόνα βρέθηκε στη Λωρραίνη για να πει… όχι στα ναρκωτικά, δίπλα στον Πελέ και τον Πλατινί!

Ο Μαραντόνα βρέθηκε στη Λωρραίνη για να πει… όχι στα ναρκωτικά, δίπλα στον Πελέ και τον Πλατινί!
23 Μαΐου 1988: Σε μία φωτογραφία, το ποδόσφαιρο το ίδιο. Ένα κλικ πριν την έναρξη ενός επετειακού αγώνα έμελλε να είναι ιστορικό, όχι μόνο γιατί σε αυτό βρέθηκαν τρεις «θρύλοι» του αθλήματος, ο Πελέ, ο Μαραντόνα και ο Πλατινί αλλά και γιατί o Ντιεγκίτο πόζαρε λέγοντας «όχι» σε αυτό που αργότερα δεν άντεξε να αρνηθεί.

Είναι Μάιος του ’88, μόλις έναν χρόνο μετά το «αντίο» του Μισέλ Πλατινί από τους αγωνιστικούς χώρους. Προς τιμήν του τεράστιου Γάλλου άσου, αποφασίζεται να διοργανωθεί ένας επετειακός αγώνας στο Στάδιο Μαρσέλ Πικό, στη πόλη Νανσύ της Λωρραίνης.

Το μέρος φυσικά δεν είναι τυχαίο. Ο Πλατινί ξεκίνησε την καριέρα του από την ομώνυμη ομάδα, την οποία τίμησε για εφτά χρόνια από το 1972 έως το 1979 όταν και πήρε μεταγραφή στη Σεντ Ετιέν. Αυτό το διάστημα, πραγματοποίησε συνολικά 181 συμμετοχές, σκοράροντας 98 γκολ, κάνοντας έτσι γνωστό το όνομά του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο επετειακός αγώνας αποφασίζεται να γίνει μεταξύ της Γαλλίας και της μικτής ομάδας κόσμου, προκειμένου τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά αστέρια της υφηλίου να αποτίνουν φόρο τιμής στον μεγαλύτερο Γάλλο ποδοσφαιριστή εκείνης της εποχής. Για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στον αγώνα, ο Πλατινί ανακοινώνει ότι τα έσοδα της αναμέτρησης θα πάνε στο ίδρυμα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών που ο ίδιος δημιούργησε. Το ενδιαφέρον για τον αγώνα είναι τόσο μεγάλο που συνολικά 70 κανάλια παγκοσμίως αγοράζουν τα δικαιώματά του!

Και πως να μην υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όταν στο γρασίδι του Μαρσέλ Πικό θα βρισκόταν η αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ονόματα όπως αυτά του Ντασάεβ, του Μπόνιεκ, του Ταρντέλι, του Ματέους, του Μίτσελ, του Ζίκο και του Ζαβάροφ ήταν από μόνα τους αρκετά για να τραβήξουν όλα τα φλας. Πιο μεγάλο όμως όνομα ήταν ένα, αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «θεός» της Αργεντινής θα έδινε κανονικά το «παρών» στην επετειακή αναμέτρηση καθώς τον ένωνε με τον Πλατινί μία σημαντική φιλία.

5fbe8e1b0a127_000_arp4209444-5095958.jpg

Πέρα όμως από τους προαναφερθέντες, άλλο ένα ιερό τέρας του ποδοσφαίρου θα τιμούσε με την παρουσία την εκδήλωση. Ο Πελέ θα βρισκόταν και εκείνος εκείνη την ημέρα στη Λωρραίνη και μαζί με τον Πλατινί και τον Μαραντόνα θα δώσουν ένα από τα πιο επικά ποδοσφαιρικά κλικ όλων των εποχών. Εκείνο το βράδυ, ο Ντιεγκίτο πόζαρε με τους δύο «θρύλους» φορώντας, όπως και ο Πλατινί, μία φανέλα που έγραφε «όχι στα ναρκωτικά». Η ειρωνεία της ζωής σε όλο της το μεγαλείο καθώς μερικά χρόνια αργότερα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτά…


Για την ιστορία, ο αγώνας θα γίνει παρουσία πάνω από 30.000 θεατών, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2, σε ένα αν μη τι άλλο πλούσιο σε θέαμα ματς.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0