Μια Φώτο μια Ιστορία

Ούτε φωτογραφίες από... supermodels δεν είναι ικανές να αποσπάσουν τον Λάρι Μπερντ! (video)

Ούτε φωτογραφίες από... supermodels δεν είναι ικανές να αποσπάσουν τον Λάρι Μπερντ! (video)
Πίσω στο μακρινό 1989, οι φίλοι των Λος Άντζελες Κλίπερς προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή του Λάρι Μπερντ την ώρα που εκτελούσε τις βολές του μ’ έναν σίγουρα ευφάνταστο τρόπο!

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Δεν είναι πολλές οι φορές που οι φίλαθλοι μπορούν να ασκήσουν πραγματική επιρροή με τον τρόπο τους κατά τη διεξαγωγή κάποιου αγώνα ενός αθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αυτό που παρατηρείται συχνά είναι οι φανς μια ομάδας να προσπαθούν με… περίσσια φαντασία να τραβήξουν την προσοχή των παικτών που εκτελούν βολές από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» με σκοπό να τους κάνουν να αστοχήσουν.

1313.png

Μεταμφιέσεις φιλάθλων, μασκότ που ξεσηκώνουν τον κόσμο, ακόμα και σχέδια που προκαλούν… ύπνωση (!) είναι μερικές από τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι φανς στα παρκέ του ΝΒΑ για να κερδίσουν αυτό που θέλουν, το να αστοχήσει ο παίκτης.

1515.png

Αυτό που έκαναν οι φίλοι των Λος Άντζελες Κλίπερς, όμως, στον Λάρι Μπερντ το 1989 ξεπερνά κάθε φαντασία και γιατί όχι; Και δημιουργικότητα.

Το δέος που προκαλούσε βέβαια ο Λάρι Μπερντ ως ένας από τους καλύτερους επιθετικά παίκτες που έχουν δει ποτέ τα μπασκετικά παρκέ είναι αδιαμφισβήτητο. Όμως, ο φόργουορντ των Σέλτικς ήξερε να χρησιμοποιεί και το… μυαλό των αντιπάλων του προς όφελός του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που θα ενημέρωνε με κάθε λεπτομέρεια για τις κινήσεις του τους παίκτες που τον μάρκαραν και μετά θα τις υλοποιούσε ακριβώς με τον τρόπο που περιέγραψε αποδεικνύοντας πως κανείς δε μπορούσε να τον σταματήσει.

Με ποσοστό ευστοχίας 49.6/37.6/88.6 % στα 13 χρόνια καριέρας του, όταν οι αντίπαλοι έκαναν τα πάντα για να τον περιορίσουν με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν, αυτοί που έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους ήταν οι φίλαθλοι για να σταματήσουν τον 2,06 μέτρων φόργουορντ.

Οι Κλίπερς είχαν να κερδίσουν τους Σέλτικς από την σεζόν 1984-85 όταν και μετακόμισαν από το Σαν Ντιέγκο στο Λος Άντζελες και είχαν βαλθεί να σπάσουν αυτό το αρνητικό ρεκόρ με κάθε τρόπο.

Έτσι οι φίλοι της ομάδας από την πόλη των «αγγέλων» ανέλαβαν δράση με την ελπίδα να κάνουν τον σταρ των Σέλτικς να χάσει την προσοχή του και να αστοχήσει από τη γραμμή των βολών.

Αυτό που έκαναν ήταν να σηκώσουν πόστερ από αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις γνωστών supermodels με την ελπίδα πως θα κερδίσουν αυτό που θέλουν. Βέβαια δεν το κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο. Ο Λάρι Μπερντ σαν «κρύο αίμα» ευστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» δείχνοντας πάνω απ’ όλα τον επαγγελματισμό του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ εκείνο το βράδυ του χειμώνα του 1989 σκόραρε 27 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ οδηγώντας τους Σέλτικς στη νίκη στο Λος Άντζελες με 112-111.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0