Μια Φώτο μια Ιστορία

Πέντε γκολ σε εννέα λεπτά και ένας Πεπ που δεν το πιστεύει: Τι έκανε το 2015 ο Λεβαντόφσκι; (video)

Πέντε γκολ σε εννέα λεπτά και ένας Πεπ που δεν το πιστεύει: Τι έκανε το 2015 ο Λεβαντόφσκι; (video)

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην πιστεύει στα μάτια του. Τότε που περνούσε ως αλλαγή στο ημίχρονο και σε εννέα λεπτά σκόραρε πέντε φορές, «γράφοντας» ιστορία!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Όσα χρόνια και αν περάσουν, μερικά παιχνίδια παραμένουν αναλλοίωτα στη μνήμη όλων. Όπως αυτό της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ το 2015, όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε πέντε φορές σε εννέα λεπτά, κάνοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην πιστεύει στα μάτια του.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός στράικερ, είχε κάνει τότε το δικό του, μοναδικό πάρτι από το 51' μέχρι και το 60'! Ξετίναξε τα δίχτυα του Μπενάλιο και ισοπέδωσε την άμυνα της Βόλφσμπουργκ, που κόντρα σε ό,τι συνέβαινε στο πρώτο 45λεπτο, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Εκτός από τις πέντε φορές που ο «Λέβα» βρήκε δίχτυα σ' εκείνο το ματς, είχε άλλες δύο τελικές προσπάθειες, με τη μία εξ’ αυτών να καταλήγει στο δοκάρι.

Ποιο ήταν όμως το ρεκόρ που κατάφερε να καταρρίψει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι; Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πέντε φορές σε μία αναμέτρηση, σε επίπεδο γερμανικού πρωταθλήματος, έπειτα από 24 χρόνια.


Ο αμέσως προηγούμενος που είχε πράξη κάτι τέτοιο, ήταν ο Μίχαελ Τόνις, πετυχαίνοντας επίσης όλα τα γκολ σε ένα ημίχρονο, στις 27 Αυγούστου του 1991, στη νίκη της Ντούισμπουργκ με σκορ 6-2 επί της Καρλσρούη.

Προτού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προβεί σε αυτό το εκπληκτικό «σόου», ο Τόνις ήταν και ο ποδοσφαιριστής με το ταχύτερο χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga. Ωστόσο, και αυτό καταρρίφθηκε, με τον Πολωνό να το κάνει σε τρία λεπτά, φτάνοντας και στο ταχύτερο «καρέ» και στην ταχύτερη «πεντάρα».                                                                                                                               

Όσον αφορά τον τελευταίο ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου με πέντε γκολ σε ματς πρωταθλήματος; Ουδείς στον 21ο αιώνα και πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο 1984. Τότε που ο Ντίτερ Χένες είχε κάνει κάτι αντίστοιχο σε 21 λεπτά, στο 6-0 της Μπραουνσβάιγκ στις 25 Φεβρουαρίου!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0