Μια Φώτο μια Ιστορία

Έβα Καρνέιρο: Η γιατρός που εξόργισε τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον «έστειλε» στα δικαστήρια (video)

Έβα Καρνέιρο: Η γιατρός που εξόργισε τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον «έστειλε» στα δικαστήρια (video)

08/08/2015: Η Έβα Καρνέιρο μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Εντέν Αζάρ βρέθηκε ξαπλωμένος στο χορτάρι. Η γιατρός «τρέλανε» τον Ζοζέ Μουρίνιο, δημιουργώντας μία κόντρα μεταξύ τους που οδηγήθηκε έως και τις… δικαστικές αίθουσες. 

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Η πρωταθλήτρια Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο υποδέχθηκε στις 8 Αυγούστου του 2015 στο Στάμφορντ Μπριτζ την Σουόνσι για την πρεμιέρα του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Jose Mourinho: Why it went wrong for manager at Chelsea - BBC Sport

Στα «χαρτιά» οι γηπεδούχοι είχαν μπροστά τους ένα εύκολο απόγευμα για να ξεκινήσουν με το… δεξί την νέα σεζόν. Στο χορτάρι όμως οι Ουαλοί παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ιδανικό για τους «μπλε» με τον Όσκαρ να ανοίγει το σκορ στο 23ο λεπτό. Μπορεί ο Αγιού να ισοφάρισε στο 29’, αλλά η Τσέλσι πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ μόλις ένα λεπτό αργότερα με το αυτογκόλ του Φερνάντες.

Στο 2ο ημίχρονο σιγά σιγά άρχισαν όλα να καταρρέουν. Απευθείας κόκκινη κάρτα στον απρόσεκτο Κουρτουά και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκομίς για το 2-2 στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με το παιχνίδι να πλησιάζει προς την λήξη και το σκορ να παραμένει στο 2-2, η ένταση χτύπησε «κόκκινο». Στις καθυστερήσεις ο Αζάρ βρέθηκε ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο και απευθείας η γιατρός της ομάδας, Έβα Καρνέιρο έτρεξε στο πλευρό του ποδοσφαιριστή. Αυτομάτως η Τσέλσι θα έμενε με 9 παίκτες μέχρι να μπορέσει να ξανά μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Βέλγος.

Η ενέργεια αυτή της γιατρού έκανε πραγματικά έξαλλο τον Ζοζέ με αποτέλεσμα να την… στολίσει με διάφορα απρεπή σχόλια. Η ίδια θεώρησε πως έκανε την δουλειά της ενώ ο Μουρίνιο εστίασε στο έξτρα αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός.

«Δεν ήμουν ευχαριστημένος με το ιατρικό μου επιτελείο γιατί ακόμα κι αν είσαι γιατρός στον πάγκο, πρέπει να καταλάβεις το παιχνίδι. Αν πάτε στο γήπεδο για να βοηθήσετε έναν παίκτη, τότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι ένας παίκτης έχει σοβαρό πρόβλημα. Ήμουν σίγουρος ότι ο Εντέν δεν είχε σοβαρό πρόβλημα. Είχε ένα χτύπημα και ήταν πολύ κουρασμένος».

 

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό η Καρνέιρο πληροφορήθηκε πως η θέση της στην ομάδα υποβαθμίστηκε και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο για τους υπόλοιπους αγώνες. Κάτι το οποίο και δεν δέχθηκε αποχωρώντας από τον σύλλογο.

Η γιατρός κατηγόρησε τον Μουρίνιο για φραστική επίθεση προς το πρόσωπο της, μία κατηγορία που οδηγήθηκε έως και τις δικαστικές αίθουσες.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές τα βρήκαν περίπου έναν χρόνο μετά το συμβάν, με μία εξωδικαστική συμφωνία θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στον… χαμό που είχε δημιουργηθεί.

Ένα γεγονός που έχει μείνει στην ιστορία της Premier League, ως μία από τις πιο περίεργες στιγμές που διαδραματίστηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατομμύρια τηλεθεατών. 

Mourinho sits on the bench alongside his staff, while Carneiro (far right) keeps her eyes fixed on the game

Ίσως και να βρέθηκε ο πρώτος άνθρωπος που έβαλε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην… θέση του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0