Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο βιασμός που κατέστρεψε την καριέρα του Μάικ Τάισον - Ο νούμερο 1 μποξέρ του κόσμου στη φυλακή

Ο βιασμός που κατέστρεψε την καριέρα του Μάικ Τάισον - Ο νούμερο 1 μποξέρ του κόσμου στη φυλακή
Ο Μάικ Τάισον είναι ένας αθλητής που άφησε ιστορία στον κόσμο του μποξ, ωστόσο η ζωή του εκτός ρινγκ δεν... συμβάδιζαν με τις επιδόσεις του στο ρινγκ. Στις 19 Ιουλίου το 1991, ο ίδιος προχώρησε σε μία τραγική πράξη που ουσιαστικά του κατέστρεψε την καριέρα.

Όσο ασχολούνται με το άθλημα του μποξ, αλλά ακόμα και αυτοί που δεν το παρακολουθούν, ξέρουν πολύ καλά τι εστί Μάικ Τάισον. Ένας πυγμάχος που έχει καταφέρει να με τις αθλητικές του ικανότητες να πάρει ιστορικές νίκες και να φτάσει σε σημείο να τον θεωρούν ότι καλύτερο έχει βγει στο άθλημα μετά τον Μοχάμεντ Άλι. Η ζωή του ωστόσο, δεν ήταν και η καλύτερη. Και ίσως η πρώτη του ήττα να τον έκανε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Ενώ ο Τάισον είχε ρεκόρ 37-0 και εντυπωσίαζε τον κόσμο του μποξ, κατάφερε να «σοκάρει» τον χώρο του αθλήματος, όταν έπαιξε με τον Μπάστερ Ντάγκλας τον Φεβρουάριο του 1990. Ο «Iron Mike» ήταν το μεγάλο φαβορί, ωστόσο ο Ντάγκλας μετά από 10 γύρους κατάφερε να οδηγήσει τον Τάισον στην πρώτη του επαγγελματική ήττα. 

Μετά από 1.5 χρόνο και ενώ είχαν γίνει πολλά περιστατικά με διαζύγια, χρήση ναρκωτικών, απόλυση του μάνατζερ του και του προπονητή που τον ανέδειξε, αλλά και βιαιοπραγία κατά της πρώην συζύγου του, ο ίδιος φρόντισε (δυστυχώς) να επιβεβαιώσει το παρατσούκλι του ως «ο πιο κακός άνθρωπος του πλανήτη». Πάνω που είχε πάρει τέσσερις σερί νίκες και έδειχνε να χτίζει πάλι ένα σερί και να είναι πιο έτοιμος από ποτέ για την απογείωση της καριέρας του, προχώρησε σε μία πράξη απαράδεκτη.

Τον Ιούλιο του 1991, ο Τάισον είχε βρεθεί στο ίδιο ξενοδοχείο (Ιντιανάπολις) με τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες για τον τίτλο Miss Black America. Οι διοργανωτές είχαν θεωρήσει ότι κάποιες φωτογραφίες με τον γνωστό μποξέρ θα βοηθούσαν τη διοργάνωση να πάει ακόμα καλύτερα και να αποκτήσει μεγαλύτερη φήμη, ωστόσο αυτό που θα ακολουθούσε είναι σίγουρα ότι δεν το περιμένανε. Από τις γυναίκες που ήταν εκεί, το θύμα ήταν η Ντεζίρε Ουάσινγκτον.

tyyyy.jpg

Η 18χρονη θα εκπροσωπούσε το Ρολντ Άιλαντ στον διαγωνισμό. Ο Μάικ Τάισον της είχε προτείνει να πάνε για ένα ποτό. Προτού φύγουν από το ξενοδοχείο, ο γνωστός πυγμάχος της είπε να πάνε μια στιγμή στο δωμάτιό του, γιατί είχε ξεχάσει κάτι. Όταν ανέβηκαν, ο Τάισον μπήκε για λίγο στο μπάνιο και όταν επέστρεψε ήταν μόνο με το εσώρουχο. Ο τότε νούμερο 1 μποξέρ, βίασε την Ουάσινγκτον, η οποία δεν το άφησε να περάσει.

Η ίδια πήγε για εξετάσεις και παρά το γεγονός ότι ο θύτης, της είχε προσφέρει ένα τεράστιο οικονομικό ποσό για να μην μιλήσει, εκείνη έκανε γνωστά τα αποτελέσματα, στα οποία ήταν ξεκάθαρο ότι δεν έκανε κάτι με τη θέλησή της και υπήρξε βιασμός. Ο κόσμος είχε μείνει σοκαρισμένος από την ενέργεια του Τάισον. Πλέον η φυλάκιση ήταν αναπόφευκτη, με τη δικαιοσύνη να του επιβάλει έξι χρόνια στη φυλακή και άλλα τέσσερα με αναστολή.

tysoooooon.jpg

Ο ίδιος εξέτισε κάτι παραπάνω από τρία χρόνια, με την καριέρα του βέβαια να μην ήταν ίδια με πριν. Φρόντισε να επιστρέψει στα ρινγκ, αλλά η τραγική του αυτή πράξη τον Ιούλιο του 1991, τον... «κατέστρεψε».



Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0