Μια Φώτο μια Ιστορία

Τσάβι - Πουτέγιας: Κάποτε δάσκαλος και μαθήτρια, τώρα πρωταθλητές και ηγέτες των «μπλαουγκράνα»

Τσάβι - Πουτέγιας: Κάποτε δάσκαλος και μαθήτρια, τώρα πρωταθλητές και ηγέτες των «μπλαουγκράνα»

Όταν μικρή η Αλεξία Πουτέγιας μάθαινε ποδόσφαιρο από τον καταξιωμένο Τσάβι, δεν φανταζόταν πως μερικά χρόνια αργότερα θα πανηγύριζαν μαζί την απόλυτη κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.    

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη 

Κι όμως, τα παιδικά όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η Αλεξία Πουτέγιας είναι ένα τρανό παράδειγμα του ότι η ζωή μπορεί να σε βγάλει στα μονοπάτια που κάποτε ονειρευόσουν.

Όταν η δωδεκάχρονη Αλεξία, έπαιρνε μέρος στις ποδοσφαιρικές κατασκηνώσεις του Τσάβι, ίσως δεν φανταζόταν πως κάποτε θα έφτανε η στιγμή να πανηγυρίσει μαζί με τον τότε δάσκαλό της την κατάκτηση του τροπαίου της La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα» τη φετινή σεζόν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην Ισπανία. Η γυναικεία ομάδα μάλιστα δεν είχε αντίπαλο καθώς κατάφερε να πάρει την πρωτιά έχοντας μείνει αήττητη και στα 29 παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Από την άλλη, το σύνολο του Τσάβι επέστρεψε στους τίτλους γεγονός που οφείλει στον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος αναμόρφωσε την ομάδα των Καταλανών στον πρώτο κιόλας χρόνο που εκείνος κάθισε στην άκρη του πάγκου τους.

Μετά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Εσπανιόλ (14/5, 2-4), με το οποίο οι «μπλαουγκράνα» κλείδωσαν μαθηματικά το πρωτάθλημα, η Βαρκελώνη πανηγύρισε ξανά μετά από χρόνια.

Οι δύο ομάδες του συλλόγου γιόρτασαν την τεράστια αυτή επιτυχία με μία κοινή φιέστα. Από τους πανηγυρισμούς των ομάδων ξεχώρισε μία στιγμή. Αυτή ήταν  η αγκαλιά της αρχηγού και δύο φορές κατόχου της χρυσής μπάλας, με τον παλιό της δάσκαλο Τσάβι, που δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά περήφανος για την καλύτερη μαθήτρια που είχε ποτέ. 

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0