Μια Φώτο μια Ιστορία

Ίντερ: Η τελευταία πρόκριση σε ημιτελικά είχε την «υπογραφή» του Ζοσέ Μουρίνιο

Ίντερ: Η τελευταία πρόκριση σε ημιτελικά είχε την «υπογραφή» του Ζοσέ Μουρίνιο
Η τελευταία παρουσία της Ίντερ σε ημιτελικά του Champions League, χρονολογείται σαν σήμερα 13 χρόνια πίσω, τότε που οι «νερατζούρι» φιλοδωρούσαν με τρία γκολ τη Μπαρτσελόνα, κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για τη πρόκριση στο τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Γράφει ο Δημήτρης Γέροντας

Η Ίντερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει την άσπονδη εχθρό Μίλαν.

Ήταν 20 Απριλίου του 2010, όταν οι «νερατζούρι» του Ζοσέ Μουρίνιο φιλοξένησαν τη Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Οι Ιταλοί κατάφεραν όχι απλά να απαντήσουν στο γρήγορο γκολ του Πέδρο στο 19', αλλά να γυρίσουν «τούμπα» το ματς (3-1) και να πάρουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για το τελικό στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Έτσι, όχι απλά εκθρόνισαν την Μπαρτσελόνα (κάτοχο του τροπαίου το 2009), αλλά της στέρησαν και την ιστορική ευκαιρία να αγωνιστεί στο... prime της στην έδρα της μεγάλου αντιπάλου, Ρεάλ, σε έναν τελικό Champions League.

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα στο 30ό λεπτό, εκτελώντας ψύχραιμα τον Βίκτορ Βαλντέζ από πλεονεκτική θέση στη περιοχή. Μία προβολή του Μαϊκόν με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε φωτιά στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και σε θέση οδηγού τους «νερατζούρι», για να έρθει στο 60' το πολυσηζητημένο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο! Ο Γουέσλει Σνάιντερ έπιασε τη πρώτη κεφαλιά για να έρθει με φόρα αλλά και από... εμφανή θέση οφ σάιντ ο Αργεντινός επιθετικός και να «γράψει» το τελικό 3-1!

Τα στιγμιότυπα:



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0