Μια Φώτο μια Ιστορία

Κάρλες Πουγιόλ: Αρχηγό δεν σε κάνουν τα τρόπαια, αλλά ο χαρακτήρας

Κάρλες Πουγιόλ: Αρχηγό δεν σε κάνουν τα τρόπαια, αλλά ο χαρακτήρας

13 Απριλίου 1978: Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο Κάρλες Πουγιόλ . Το BN Sports κάνει μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν για να επαναφέρει στις μνήμες όλων την σπουδαιότερη στιγμή που είχε ως αρχηγός των «μπλαουγκράνα». Μία φωτογραφία που κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, ότι ομάδα και αν υποστηρίζει.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Ο Πουγιόλ αποτελεί μέλος μίας μικρής λίστας ποδοσφαιριστών όπου πέρασαν ολόκληρη την καριέρα τους σε μία και μόνο ομάδα. Μπορεί το ύψος του να μην ήταν το ιδανικό (μόλις 1,78) όμως ποτέ κανείς δεν τον υποτίμησε, καθώς το πάθος και η δυναμική που είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπερκάλυπτε τα πάντα.

Μπορεί να κέρδισε αμέτρητους τίτλους στην καριέρα του σε διασυλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο, όμως αυτό που θυμούνται όλοι για τον επί δεκαετίας αρχηγό (2004-2014) ήταν η ομαδικότητα και το ήθος που έδειχνε σε συμπαίχτες και αντιπάλους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα δεν είναι άλλο από την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga το 2013 όπου και έδωσε στους Τίτο Βιλανόβα και Ερίκ Αμπιντάλ να σηκώσουν το τρόπαιο, μετά τον αγώνα που είχαν δώσει και οι δύο με τον καρκίνο.

Alex Song thinks he is being given La Liga trophy when it's for Eric Abidal  - video | Daily Mail Online

Ο Αμπιντάλ είχε αναρρώσει από την προσωπική «μάχη» που έδινε, ενώ ο Βιλανόβα είχε επανέλθει μετά από ένα χειρουργείο για την αφαίρεση ενός όγκου.

Όταν ο Πουγιόλ παρέλαβε το κύπελλο του πρωταθλήματος και αντί να το σηκώσει ψηλά στον ουρανό της Βαρκελώνης και να αποθεωθεί από το κατάμεστο «Καμπ Νου», επέλεξε να το δώσει στους πραγματικούς «μαχητές» της ομάδας. Με μία κίνηση που κανείς δεν πρόκειται (και ούτε πρέπει) να ξεχάσει, «τράβηξε» τον συμπαίχτη και τον προπονητή του, τους παρέδωσε το τρόπαιο και τα υπόλοιπα τα άφησε στον λαό της Μπαρτσελόνα. Οι δύο άνθρωποι το ύψωσαν ταυτόχρονα και αποθεώθηκαν αναλόγως από τους οπαδούς στις κερκίδες.

Football Tweet ⚽ on Twitter: "Throwback to the time Carles Puyol made Eric  Abidal lift the trophy after his battle with cancer. Such a touching moment  but the best part about this

Ο Πουγιόλ εκείνη την στιγμή μπορεί να έκανε κάτι ασυναίσθητα διότι απλός ένιωθε ότι ήταν το σωστό, με την κίνηση του αυτή όμως ξεπέρασε κάθε άλλο επίτευγμα που είχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τέτοιες ενέργειες σαν αυτές κάνουν έναν αρχηγό σπουδαίο, μετά έρχονται οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα.

Δυστυχώς ο Τίτο Βιλανόβα ένα χρόνο μετά, το 2014 νικήθηκε από την θανατηφόρο ασθένεια.

Μέσα σε αυτήν την ιστορική στιγμή, υπήρξε και μία πραγματικά ακατανόητη αντίδραση. Όταν ο Πουγιόλ πλησίαζε τον Αμπιντάλ για να τον φέρει κοντά του, ο Άλεξ Σονγκ που βρισκόταν ακριβώς δίπλα, πίστεψε για κάποιο λόγο που κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλάβει, πως ο αρχηγός θέλει να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο. Ο Σονγκ στο πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν μέτρησε 20 επιεικώς μέτριες εμφανίσεις, αλλά παρόλα αυτά θεώρησε πως άξιζε να είναι αυτός ο πρώτο που θα υψώσει το κύπελλο.

 Αφού έκανε 1-2 βήματα μπροστά αντιλήφθηκε πως ο Πουγιόλ πήγαινε προς το μέρος του Αμπιντάλ και έκανε πίσω. Το κακό όμως είχε γίνει, με αποτέλεσμα μαζί με αυτήν την ιστορική στιγμή να έχουμε μερικά πάρα πολύ άβολα δευτερόλεπτα μέχρι ο Καμερουνέζος να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να πέρναγε εκείνη την στιγμή από το μυαλό του, το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν λάθος.   

Remembering when Alex Song hilariously thought Barcelona captain Carles  Puyol wanted him to lift LaLiga trophy first ahead of Eric Abidal

Εν τέλει βέβαια ο Σόνγκ κατάφερε να πάρει στα χέρια του το πολυπόθητο τρόπαιο.  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0